Plnka na perníky

Plnka na perníčky (recept v slovenčine):

Potrebujeme:
– 150 g masla
– 150 g trstinového cukru
– 150 g medu
– 2 vajcia
– 400 g hladkej múky
– 1 lyžička prášku do pečiva
– 2 lyžičky perníkového korenia
– štipka soli

 

Plnka na perníčky

Postup:
1. Do hrnca vložíme maslo, trstinový cukor a med a na miernom plameni ich pomaly rozpúšťame, pričom neustále miešame. Necháme túto zmes vychladnúť.
2. V miske skombinujeme vajcia so štipkou soli.
3. K vychladnutej zmesi masla, cukru a medu pridáme vajcia a dôkladne premiešame.
4. Postupne zapracujeme múku s práškom do pečiva a miešame, až kým sa všetky ingrediencie dobre nespoja.
5. Na záver do zmesi pridáme perníkové korenie a ešte raz všetko premiešame, aby sa korenie rovnomerne rozložilo v ceste.
6. Pripravené cesto necháme odpočívať v chladničke minimálne jednu hodinu, aby sa s ním lepšie pracovalo.

Grilované kuracie prsia – marináda recept

Grilované kuracie prsia – marináda recept

Čítať viac »

Teraz môžete využiť toto cesto na tvorbu perníkových tvarov podľa vašich fantázií. Po upečení je možné zdobiť perníky polevou alebo inými ozdobami podľa vlastného vkusu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *