Plnka pribináčik je klasické slovenské jedlo, ktoré sa pripravuje s kyslou kapustou a mäsom. Tu je návod na toto pokrmy:
Potrebujeme:
– 500 g kyslej kapusty
– 400 g bravčového alebo hovädzieho mäsa
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 g klobásy
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 lyžica oleja
Recept na plnku pribináčik
Postup:
1. Mäso nakrájame na menšie časti a osolíme a okoreníme podľa vlastných preferencií.
2. Na panvici zahrejeme olej a orestujeme mäso z oboch strán, aby sa uzamkli šťavnaté zložky.
3. Cibuľu a cesnak nasekáme na drobno a pridáme ich do panvice k mäsu. Orestujeme, kým cibuľa nezmäkne a nezačne sa opražovať.
4. Kyslú kapustu opláchneme pod prúdom vody, aby sme zmiernili jej kyslosť. Následne ju osušíme a nakrájame na malé kúsky.
5. Do hrnca s vodou pridáme 1 čajovú lyžičku soli a privedieme do varu. Potom do vriacej vody vložíme nakrájanú kyslú kapustu a varíme približne 15 minút, kým nezmäkne.
6. Po 15 minútach kapustu scedíme a premiestnime ju do panvice k mäsu. Necháme variť, kým sa chute dobre prepoja a spoločne dusíme asi 10 minút.
7. Klobásu nakrájame na kolieska a primiešame ju k mäsu a kapuste. Dusíme ešte niekoľko minút, kým sa klobása rovnomerne prehreje.
8. Plnka pribináčik je pripravená. Servírujeme ju s knedľami alebo zemiakovou kašou.
Tento recept je určený pre 4 porcie. Prajeme dobrú chuť!