Poleva zo šľahacky a čokolady

Poleva zo šľahačky a čokolády je skvelý spôsob, ako ozvláštniť svoje pečenie či i iné dezerty. Tu je slovenský recept, ako si ju pripraviť:

Potrebujeme:
– 200 g horkej čokolády
– 200 ml šľahačky
– 2 lyžice masla
– 2 lyžice cukru (voliteľne)
– vanilkový extrakt (voliteľne)

 

Poleva zo šľahacky a čokolady

Postup:
1. Rozdrvíme alebo nakrájame horúcu čokoládu na menšie kúsky a dáme ju do misky.
2. V hrnci zohrejeme šľahačku a zmes necháme doviesť takmer do varu. Neprevarujeme ju!
3. Teplú šľahačku nalejeme na čokoládu a necháme ju asi 1-2 minúty odstáť.
4. Potom do zmesi pridáme maslo a za stáleho miešania alles po zjedení čokolády a masla. Ak sa nám zdá poleva príliš tuhá, pridáme trochu horúcej šľahačky, ak je príliš riedka, pridáme ďalší kúsok čokolády.
5. Podľa chuti môžeme pridať aj cukor a vanilkový extrakt a dôkladne zamiešame.
6. Poleva je hotová! Môžeme ju použiť na ozdobenie torty, koláčov, zmrzliny alebo iných dezertov. Stačí ju aplikovať na povrch a nechať stuhnúť.

Dúfam, že tento recept ti pomôže pripraviť si vynikajúcu polevu zo šľahačky a čokolády!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *