Polievka Boršč je tradičná, chutná a bohatá na vitamíny. Tu je recept, ako si ju môžete pripraviť doma:
Potrebujeme:
– 2 mrkvy
– 1 cibuľu
– 2 zemiaky
– 1 červenú papriku
– 1 šálku nakrájaných kapustových listov
– 2 paradajky
– 1 lyžicu oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 3 lyžice octu
– 1 lyžicu cukru
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 bobkový list
– pol čajovej lyžičky kôporu
Polievka boršč
Postup:
1. Nastrúhame mrkvu, očistíme a nakrájame cibuľu, zemiaky, papriku, paradajky a cesnak.
2. Na rozohriatom oleji opečieme cibuľu, pridáme mrkvu, zemiaky, papriku a kapustu a necháme krátko podusiť.
3. Pridáme nakrájané paradajky a zalijeme zeleninovým vývarom.
4. Pridáme soľ, korenie, ocot, cukor, cesnak, bobkový list a kôpor.
5. Varíme na miernom ohni asi 30-40 minút, kým zelenina zmäkne.
6. Pred podávaním môžeme do polievky pridať smotanu alebo zakysanú smotanu.
7. Podávame s pokrájanou vňaťou na ozdobu.
Dobrú chuť!