Polievka Boršč je klasická, lahodná a plná vitamínov. Tu je návod, ako si ju môžete uvariť doma:
Potrebujeme:
– 2 mrkvy
– 1 cibuľu
– 2 zemiaky
– 1 červenú papriku
– 1 šálku nasekaných kapustových listov
– 2 paradajky
– 1 lyžicu oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a čierne korenie podľa preferencie
– 3 lyžice octu
– 1 lyžicu cukru
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 bobkový list
– pol čajovej lyžičky kôporu
Polievka boršč
Postup:
1. Nastrúhame mrkvu, očistíme a nasekáme cibuľu, zemiaky, papriku, paradajky a cesnak.
2. Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu, pridáme mrkvu, zemiaky, papriku a kapustu a necháme krátko podusiť.
3. Pridáme nasekané paradajky a zalejeme zeleninovým vývarom.
4. Ochuťte soľou, korením, octom, cukrom, cesnakom, bobkovým listom a kôprom.
5. Varíme na slabom plameni asi 30-40 minút, kým zelenina nezmäkne.
6. Pred servírovaním môžeme do polievky pridať smotanu alebo kyslú smotanu.
7. Podávame s nasekanou vňaťou na ozdobu.
Dobrú chuť!