Na prípravu goralskej polievky budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 stonky zeleru
– 1 zemiak
– 400 g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica múky
– štipka mletej sladkej papriky
– soľ a čierne korenie podľa preferencií
– 1 paradajka
– 1 lyžička rasce
Goralská polievka
Postup:
1. Cibuľu nakrájajte, mrkvu, zeler a zemiak rozrežte na malé kúsky.
2. V hrnci zosilnite olej a orestujte cibuľu spolu so zeleninou.
3. Pridajte mleté mäso a smažte s zeleninou.
4. Následne posypte múkou a mletou paprikou, dobre premiešajte.
5. Zalejte vriacou vodou (približne 1 liter) a nechajte polievku variť zhruba 20 minút.
6. Do polievky pridajte nakrájanú paradajku a rascu a varte ešte 5 minút.
7. Dochutťe soľou a korením.
Goralskú polievku podávajte s kôprom a kúsok chleba. Skvele chutí aj so zakysanou smotanou. Prajeme dobrú chuť!
Tento recept na goralskú polievku je skvelý! Milujem, ako sú všetky ingrediencie jednoduché a dostupné. Vždy, keď ju pripravím, celá rodina je nadšená. Vyskúšam pridať aj trochu cesnaku nabudúce!
Polievka vyzerá úžasne! Zelenina dodáva farebnosť a mäso je určite chutné. Hneď sa chystám na nákup potrebných surovín. Neviem sa dočkať, kedy si ju pripravím na večeru!
Ďakujem za tento recept! Nikdy som nerobila goralskú polievku, ale všetko vyzerá tak jednoducho. Určite to vyskúšam a pridám aj svoje obľúbené korenie pre extra chuť.
To vyzerá ako perfektný recept na teplý večer! Nemôžem uveriť, že je to tak rýchle a jednoduché. Mám rád polievky a táto goralská znie fantasticky. Určite vyskúšam s kôprom!
Goralská polievka vyzerá nielen chutne, ale aj zdravo! Zelenina a mäso sú skvelou kombináciou. Už sa teším na to, ako si ju pripravím s priateľmi na víkendový večer!