Polievka goralská

Na prípravu goralskej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zelerové stonky
– 1 zemiak
– 400 g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica múky
– štipka mletej sladkej papriky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 paradajka
– 1 lyžička rasce

 

Polievka goralská

Postup:

1. Cibuľu nasekajte, mrkvu, zeler a zemiak nakrájajte na malé kúsky.
2. Rozpálte olej v hrnci a orestujte cibuľu a zeleninu.
3. Pridajte mleté mäso a orestujte ho s zeleninou.
4. Pridajte múku a mletú papriku a premiešajte.
5. Zalejte vriacou vodou (približne 1 liter) a nechajte polievku variť asi 20 minút.
6. Pridajte nakrájanú paradajku a rasce a nechajte variť ďalších 5 minút.
7. Dochuteťte soľou a korením.

Goralskú polievku podávajte s kôprom a kúsok chleba. Dobre chutí aj so zakysanou smotanou. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Kuchárik21 píše:

    Tento recept na goralskú polievku je skvelý! Milujem, ako sú všetky ingrediencie jednoduché a dostupné. Vždy, keď ju pripravím, celá rodina je nadšená. Vyskúšam pridať aj trochu cesnaku nabudúce!

  2. JasnéSlnko píše:

    Polievka vyzerá úžasne! Zelenina dodáva farebnosť a mäso je určite chutné. Hneď sa chystám na nákup potrebných surovín. Neviem sa dočkať, kedy si ju pripravím na večeru!

  3. ZelenýFanfik píše:

    Ďakujem za tento recept! Nikdy som nerobila goralskú polievku, ale všetko vyzerá tak jednoducho. Určite to vyskúšam a pridám aj svoje obľúbené korenie pre extra chuť.

  4. MalýBubák píše:

    To vyzerá ako perfektný recept na teplý večer! Nemôžem uveriť, že je to tak rýchle a jednoduché. Mám rád polievky a táto goralská znie fantasticky. Určite vyskúšam s kôprom!

  5. VeselýKocúr píše:

    Goralská polievka vyzerá nielen chutne, ale aj zdravo! Zelenina a mäso sú skvelou kombináciou. Už sa teším na to, ako si ju pripravím s priateľmi na víkendový večer!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *