Polievka halászlé recept

 

Tu je jednoduchý recept na rybaciu polievku:

Ingrediencie:

  • 500 g rybieho filé (odporúčame šťuku alebo sumca)
  • 1 hlávka cesnaku
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky
  • 1-2 kusy čerstvej alebo sušenej pikantnej papriky (podľa preferencie)
  • soľ podľa chuti
  • 1 liter rybieho vývaru (alebo vody)
  • čerstvá petržlenová vňať

 

Recept na rybaciu polievku

Postup prípravy:

  1. Na drobno nakrájame cibuľu a cesnak.
  2. Na strednej intenzite rozohrejeme olej v hrnci.
  3. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a opekáme, kým cibuľa nie je mäkká.
  4. Znížime teplotu a nasypeme červenú papriku. Opatrne premiešame, aby sa nepripálila!
  5. Pridáme rybie filé a pikatným paprikám a opekáme ich z oboch strán niekoľko minút.
  6. Zalejeme rybím vývarom (alebo vodou) a varíme 15-20 minút, kým ryba nezmäkne.
  7. Osolíme podľa chuti.
  8. Servírujeme s čerstvou petržlenovou vňaťou a chlebom.

Prajem dobrú chuť!

Polievka halászlé recept-2

2) Polievka halászlé recept

Halászlé, alebo rybia polievka, predstavuje tradičné jedlo, ktoré sa teší značnej obľube v strednej Európe, najmä v Maďarsku a na Slovensku. Tento lahodný recept sa pripravuje zo čerstvej ryby, papriky a ďalších chutných ingrediencií. Pozrime sa na to, ako pripraviť túto výnimočnú polievku.

Polievka na vianoce

Polievka na vianoce

Čítať viac »

Ingrediencie na halászlé

Na jej prípravu budeme potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 kg čerstvej ryby (ideálne kapor, sumec alebo pstruh)
  • 2-3 lyžice rastlinného oleja
  • 2 stredne veľké cibule, nakrájané nadrobno
  • 2-3 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2-3 lyžice mletej červenej papriky
  • 1-2 lyžice mletého čierneho korenia
  • 2-3 strúčiky nového korenia
  • 1 liter vody alebo rybieho vývaru
  • soľ podľa chuti

Postup

1. Na začiatku si na strednom ohni rozehrievame olej v hrnci. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme ju do zlatožlta.

2. Následne pridáme pretlačený cesnak a mletú červenú papriku, dôkladne premiešame a varíme ešte 1-2 minúty.

3. Potom pridáme nakrájanú rybu, korenie, soľ a zalejeme vodou alebo rybím vývarom. Polievku varíme na miernom ohni približne 30-40 minút.

4. Po uvarení halászlé môžeme podávať s chlebom alebo rôznymi prílohami.

Halászlé je jedlom, ktoré osloví všetkých milovníkov rýb. Užite si túto tradičnú maďarskú polievku v pohodlí svojho domova!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Tichomir Murarikova píše:

    Recept na halászlé znie veľmi chutne. Určite ho vyskúšam.

  2. Ehochschorner píše:

    Tradičný recept s jasným postupom, vyzve k vyskúšaniu hneď pri prvej prečítaní.

  3. Patricia05 píše:

    Rybacia polievka je moja obľúbená a tento recept je jednoduchý na pochopenie a prípravu. Teším sa na vyskúšanie!

  4. Stastny Ondrej píše:

    To je super recept. Už teraz mám chuť si to vyskúšať.

  5. Lucia89 píše:

    Vyznie to veľmi chutne. Ďakujem za návod!

  6. Kvircikova píše:

    Vďaka za tento skvelý článok. Skúsime pripraviť s priateľom.