Polievka halászlé recept

Tu je jednoduchý recept na halászlé:

Ingrediencie:

  • 500 g filet z ryby (odporúčame šťuku alebo sumca)
  • 1 cesnaková hlava
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 polievkové lyžice červenej papriky
  • 1-2 kúsky čerstvej alebo sušenej ostré papriky (podľa chuti)
  • soľ podľa chuti
  • 1 liter rybieho vývaru (alebo voda)
  • čerstvá petržlenová vňať 

 

Polievka halászlé recept

Príprava:

  1. Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky.
  2. V hrnci rozohrejeme olej na strednej teplote.
  3. Pridajte cibuľu a cesnak a restujeme, kým sa cibuľa nezjemní.
  4. Znížte teplotu a pridajte červenú papriku. Opatrne premiešajte, aby sa nepripálila!
  5. Pridajte rybí filet a ostrú papriku a opražte ich z každej strany niekoľko minút.
  6. Zalejte rybím vývarom (alebo vodou) a varte 15-20 minút, kým sa ryba nezmäkne.
  7. Podľa chuti osolíme.
  8. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou a čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

 

2)

Halászlé, alebo rybacia polievka, je tradičný pokrm, ktorý sa teší veľkej obľube v strednej Európe, najmä v Maďarsku a na Slovensku. Tento lahodný recept sa pripravuje z čerstvej ryby, papriky a ďalších chutných ingrediencií. Poďme sa pozrieť na to, ako si pripraviť túto výnimočnú polievku.

Ingrediencie na halászlé

Pre prípravu budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg čerstvej ryby (ideálne kapor, sumec alebo pstruh)
  • 2-3 lyžice rastlinného oleja
  • 2 stredne veľké cibule, nakrájané na jemno
  • 2-3 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2-3 lyžice mletej červenej papriky
  • 1-2 lyžice mletého čierneho korenia
  • 2-3 strúčiky nového korenia
  • 1 liter vody alebo rybacieho vývaru
  • soľ podľa chuti

Postup

1. Na začiatku si na strednom ohni zahrejeme olej v hrnci. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme ju do zlatista.

2. Potom pridáme pretlačený cesnak a mletú červenú papriku, dôkladne premiešame a varíme ešte 1-2 minúty.

3. Následne pridáme nakrájanú rybu, korenie, soľ a zalejeme vodou alebo rybím vývarom. Polievku varíme na miernom ohni približne 30-40 minút.

4. Po uvarení halászlé môžeme podávať s chlebom alebo rôznymi prílohami.

Halászlé je jedlo, ktoré osloví všetkých milovníkov rýb. Užite si túto tradičnú maďarskú polievku v pohodlí vášho domova!

Podobné príspevky

6 Komentárov

  1. Tichomir Murarikova píše:

    Recept na halászlé znie veľmi chutne. Určite ho vyskúšam.

  2. Ehochschorner píše:

    Tradičný recept s jasným postupom, vyzve k vyskúšaniu hneď pri prvej prečítaní.

  3. Patricia05 píše:

    Rybacia polievka je moja obľúbená a tento recept je jednoduchý na pochopenie a prípravu. Teším sa na vyskúšanie!

  4. Stastny Ondrej píše:

    To je super recept. Už teraz mám chuť si to vyskúšať.

  5. Lucia89 píše:

    Vyznie to veľmi chutne. Ďakujem za návod!

  6. Kvircikova píše:

    Vďaka za tento skvelý článok. Skúsime pripraviť s priateľom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *