Polievka hašé

Polievka hašé? Musím sa znova priznať, že som netušila, že takáto polievka existuje. Babka ju síce pre nás pripravovala, no jej názov mi nič nevravel.

Po tých dlhých rokoch, čo som ju už nevarila, som sa rozhodla ju spraviť pre svoje deti a musím priznať, že nám zostala prázdna nádoba. Tým pádom som musela uvariť druhú várku, aby mal manžel čo do úst.
Opäť je to rýchly, jednoduchý a skvelý recept.

Polievka hašé

Polievka hašé je výborná jednoduchá polievka, ktorá sa vyznačuje svojou aromatickou chuťou a príjemnou hĺbkou. Je to hustá polievka pripravovaná z rôznych druhov mäsa, zeleniny a korenín.

Ak sa chystáte polievku hašé uvariť, tu je jednoduchý a perfektný recept:

Suroviny:

  • 500 g hovädziny (napr. plece)
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 petržlenové korene
  • 2 zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica masla
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • mletá paprika na posypanie
  • vývar alebo voda

Postup:

  1. Mäso nakrájame na menšie časti a osolíme.
  2. Na panvici roztopíme maslo a opražíme na ňom mäso na každej strane, kým nezíska zlatistú farbu.
  3. Cibuľu nakrájame na drobno, mrkvu, petržlenový koreň a zemiaky na kocky a cesnak pretlačíme.
  4. Do hrnca pridáme opečené mäso, cibuľu, mrkvu, petržlenový koreň, zemiaky a cesnak.
  5. Polievku zalejeme vývarom alebo vodou tak, aby boli suroviny dokonale ponorené.
  6. Dochutíme soľou a korením podľa individuálneho vkusu.
  7. Zakryjeme hrniec a necháme variť na nízkom ohni približne 1,5 hodiny, kým se mäso a zelenina nezmäknú.
  8. Polievku podávame posypanú mletou paprikou.

Táto polievka hašé je výborným spôsobom, ako zahriať rodinu v chladnejších dňoch. Môžete si ju vychutnať samostatne alebo s plátkom čerstvého chleba. Prajem dobrú chuť!

Polievka hašé-2

2) Polievka hašé

Polievka hašé je populárne jedlo, ktoré si získalo srdcia mnohých gurmánov. Táto polievka, známa svojou lahodnou chuťou a výživnými surovinami, je ideálnou voľbou na chladnejšie dni. V nasledujúcom návode sa dozviete, ako ju jednoducho a rýchlo pripraviť.

Polievka z poleného hrachu

Polievka z poleného hrachu

Čítať viac »

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu polievky hašé budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 500 g hovädziny (môže byť predvarené)
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 mrkva, nakrájaná na kolieska
  • 1 cibuľa, nadrobno nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, utreté
  • 1 liter vývaru (zeleninový alebo hovädzí)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvý petržlen na posypanie

Postup prípravy polievky hašé

1. Najprv si na panvici zohrejte trochu oleja a opražte cibuľu, kým nebude priesvitná.

2. Pridajte mrkvu a zemiaky, dusíme niekoľko minút, kým sa nezačnú zjemňovať.

3. Potom pridajte hovädzinu a cesnak, premiešajte a dusíme ešte asi 5 minút.

4. Nalejte vývar na panvicu a priveďte k varu. Potom znížte teplotu a varte na miernom ohni asi 40-50 minút, kým všetky ingrediencie nezmäknú.

5. Po uvarení dochuťte soľou a korením podľa chuti a pred podávaním posypte čerstvým petržlenom.

Polievka hašé je veľmi výživná a plná chutí. Môžete si ju vychutnať s čerstvým chlebom alebo len tak. Dúfame, že vás tento recept inšpiruje a prinesie vám radosť počas varenia!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

8 Komentárov

  1. Svetozar Liska píše:

    Táto polievka vyzerá veľmi chutne. Určite ju vyskúšam.

  2. Hedviga91 píše:

    Veľmi ľahký a skvelý recept, musím to skúsiť.

  3. Ghala píše:

    Dúfam, že mi to bude chutiť, ale určite to vyskúšam.

  4. Timotej50 píše:

    Veľmi chutné jedlo! Skúsim aj ja tento recept.

  5. Dobroslava56 píše:

    Táto polievka vyzerá veľmi chutne, určite ju vyskúšam.

  6. Psadlonova píše:

    Po prečítaní receptu sa mi okamžite zaliavla slina. Určite vyskúšam!

  7. Anonym píše:

    Výborný recept, pochutilo by sa mi na túto polievku.

  8. Eva Surka píše:

    Polievka hašé je skvelým spôsobom, ako zahriať rodinu v chladné dni. Môžete si ju vychutnať samotnú alebo s krajcom čerstvého chleba. Dobrú chuť!