Hokkaido tekvica je vynikajúcou základnou surovinou na prípravu polievky. Tu je jednoduchý a chutný recept na hokkaido tekvicovú polievku:
Suroviny:
- 1 stredne veľká hokkaido tekvica (asi 1 kg)
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1/2 čajovej lyžičky mletej kurkumy
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- na podávanie: kyslá smotana, koriander
Polievka hokkaido – tekvica
Postup:
- Tekvicu ošúpeme, zbavíme semien a nakrájame ju na menšie kocky.
- V hrnci zohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, kým nezhnednú a nezmäknú.
- Pridáme nakrájanú tekvicu a orestujeme ju pár minút.
- Do hrnca pridáme zeleninový vývar, kurkumu a škoricu. Premiešame a privedieme k varu.
- Po varu znížime teplotu, zakryjeme hrniec a necháme polievku variť asi 20-30 minút, kým sa tekvica zmäkne.
- Použijeme mixér na jemné rozdrvovanie polievky. Ak chceme hladšiu konzistenciu, môžeme ju prejsť cez jemné sitko alebo použiť mixér na vyššie nastavenie.
- Polievku dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Polievku môžeme servírovať s lyžičkou kyslej smotany a posypať jemne nasekaným koriandrom. Dobrú chuť!
2)
Hokkaido tekvica je známa pre svoju sladkú chuť a krémovú textúru, ktorá ju robí ideálnou na varenie polievok. Tento recept vám prinesie osviežujúcu a výživnú polievku, ktorú si zamilujete.
Ingrediencie pre polievku z hokkaido tekvice
Na prípravu polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 stredná hokkaido tekvica
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1/2 šálky smotany na varenie
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olivový olej
- čerstvý zázvor (voliteľne)
Postup prípravy polievky
Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Tekvicu umyte, odkôrujte a nakrájajte na malé kocky. Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a nechajte ich orestovať, kým nebudú zlatisté.
Pridajte nakrájanú hokkaido tekvicu a krátko ju orestujte. Následne zalejte zeleninovým vývarom a varte asi 20 minút, alebo kým nie sú ingrediencie mäkké. Ak máte radi zázvor, môžete pridať aj kúsok čerstvého zázvoru na zvýraznenie chuti.
Potom polievku rozmixujte dohladka pomocou mixéra. Ak je príliš hustá, môžete pridať viac vývaru alebo vody. Na záver vmiešajte smotanu na varenie a dochuťte soľou a korením podľa vlastného vkusu. Podávajte horúcu, ideálne s čerstvým chlebom.
Polievka z hokkaido tekvice je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá. Vyskúšajte ju a vytvorte si tak vlastnú variáciu tejto jednoduché, ale výbornej polievky.
Skvelý recept na tekvicovú polievku, určite vyskúšam!
Ďakujem za inšpiráciu! Pokúsim sa uvariť túto polievku, znie to veľmi chutne.
Hokkaido tekvica je skvelá vo varení, rada experimentujem s rôznymi receptami. Tento sa mi veľmi páči.
Môžem použiť aj kurkumu a škoricu v prášku alebo to musí byť čerstvé? Ďakujem!
Ďakujem za skvelý recept! Polievka z hokkaido tekvice je moja obľúbená, už sa teším, až si ju vyskúšam!
Takýto jednoduchý recept som hľadala. Určite si ho vyskúšam. Hľadám nové spôsoby, ako zapojiť do svojho jedálnička viac zeleniny.
Hokkaido tekvica je naozaj vynikajúca na polievky. Mám rada aj iné recepty, takže ďakujem za tento nápad!
Neviem sa dočkať, kedy si vyskúsim tento recept. Znie to veľmi chutne a jednoducho! Ďakujem za inšpiráciu.
Tento recept mi pripomína detstvo. Moja mama robievala podobnú polievku. Určite si toto recept vyskúšam aj ja.
Ideálny čas na toto jedlo. Už sa teším na jesenné večery s horúcou polievkou!
Doma máme hokkaido tekvicu a nevieme, čo s ňou robiť. Tento recept je ako stvorený pre nás! Ďakujem!