Polievka kapustová s pretlakom

Ak si želáte prípravu kapustovej polievky s pretlakom, tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 1 malá hlávka kapusty
  • 2 plechovky (800 g) pretlaku
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • vývar alebo voda na zalejanie

 

Polievka kapustová s pretlakom

Postup:

  1. Kapustu nakrájajte na jemné rezance.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. Mrkvu a zemiaky ošúpajte a nakrájajte na malé kocky.
  3. Vo veľkom hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nie sú dozlatista.
  4. Pridajte nakrájanú kapustu a dusíme ju do zmäknutia (približne 10 minút).
  5. Pridajte nakrájané mrkvy a zemiaky a orestujte ich niekoľko minút spolu s kapustou.
  6. Nalejte vývar alebo vodu do hrnca, aby pokryla zeleninu. Privedte k varu a nechajte vrieť asi 20 minút, kým sa zelenina uvarte.
  7. Na záver pridajte pretlak a nechajte polievku prevrieť. Ochutnajte soľou a korením podľa svojho vkusu.
  8. Podávajte horúcu s čerstvou zeleninou alebo chlebom.

Dúfam, že vám táto receptúra pomohla. Dobrú chuť!

 

2)

Kapustová polievka je obľúbeným jedlom mnohých domácností. Tento recept s pretlakom obohacuje chuť a pridáva vám na výžive. Na prípravu tohto lahodného jedla potrebujete len niekoľko základných ingrediencií a trošku času, aby sa všetko spojilo do nádherného pokrmu.

Ingrediencie na kapustovú polievku

Na prípravu kapustovej polievky s pretlakom budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 hlávka kapusty
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 3 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 g paradajkového pretlaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej

Postup prípravy polievky

Postup prípravy kapustovej polievky je jednoduchý:

  1. Na začiatku si pripravte všetky ingrediencie. Kapustu nakrájajte na tenké prúžky, mrkvu a zemiaky na kocky a cibuľu na drobno.
  2. V hlbokom hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu, kým nezmäkne.
  3. Pridajte nakrájanú kapustu a mrkvu, jemne ich osmažte.
  4. Potom pridajte zemiaky a zalejte všetko zeleninovým vývarom. Varíme, kým zemiaky nie sú mäkké.
  5. Na záver do polievky pridajte paradajkový pretlak a dôkladne premiešajte. Podľa chuti osolte a okoreníte.
  6. Nechajte ešte pár minút variť, aby sa všetky chute spojili, a podávajte horúce.

Kapustová polievka s pretlakom je nielen chutná, ale aj veľmi výživná. Skvelá na zahriatie v chladnejších dňoch, táto polievka vás určite poteší svojou jednoduchou prípravou a bohatou chuťou.

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Gonova Igor píše:

    Výborný recept, veľmi jednoduché a chutné jedlo.

  2. Ifialova píše:

    Kapustová polievka je obľúbeným jedlom mnohých domácností. Tento recept s pretlakom obohacuje chuť a pridáva vám na výžive.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *