Ingrediencie:
– 1 veľká hlávka kelu
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 lyžica masla
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, mletá paprika, majoránka
Polievka – kelová
Postup:
1. Očistite kel a nakrájajte ho na tenké prúžky.
2. Očistite cibuľu a nakrájajte ju na malé kocky.
3. Očistite mrkvu a zemiaky a rozkrájajte ich na malé kúsky.
4. Na panvici rozohrejte maslo spolu s olejom a opražte cibuľu do zlatista.
5. Pridajte kel, mrkvu a zemiaky a orestujte ich niekoľko minút.
6. Zalejte vriacou vodou, aby bola zelenina ponorená.
7. Podľa chuti pridajte korenie, soľ, papriku a majoránku.
8. Varíme zakryté približne 20-25 minút, kým nebude zelenina mäkká.
9. Dochutíme podľa vkusu a podávame teplú.
Dobrú chuť!