Minestrone je klasická talianska polievka preplnená zeleninou a fazuľou. Je mimoriadne výživná a chutná. Tu máte recept na prípravu polievky Minestrone:
Ingrediencie, ktoré budete potrebovať:
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, rozkrájané na kolieska
- 2 stonky zeleru, rozkrájané na kolieska
- 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
- 400 g pretlaku z paradajok
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 g konzervovanej fazule, umytej a odkvapkanej
- 100 g krátkych cestovín, ako napríklad cvernové rezance
- soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
- čerstvý bazalkový list na zdobenie
Polievka Minestrone
Návod na prípravu:
- Na strednej teplote si rozohrejte hrniec a vložte doň olivový olej.
- Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Potom do hrnca vložte mrkvu, zeler a zelenú papriku. Opekajte ich približne 5 minút, kým trocha nezmäknú.
- Do zmesi pridajte pretlak z paradajok a zeleninový vývar. Privedte k varu, potom znížte teplotu a nechajte polievku variť 20 – 30 minút, až kým zelenina nebude jemná.
- Pridajte fazuľu a cestoviny. Varíte na strednej teplote ešte 10 – 15 minút, kým cestoviny nezmäknú.
- Ochutnajte polievku a upravte chutí soľou a korením.
- Podávajte v teplých misách a ozdobte čerstvými bazalkovými listami.
Dúfam, že vám bude chutiť!
2) Polievka Minestrone
Polievka minestrone patrí medzi najobľúbenejšie talianske pokrmy, ktoré oslovujú svojou variabilitou a kombináciou chutí. Je to tradičné jedlo, ktoré sa dá prispôsobiť sezónnym surovinám, takže nikdy nezostane fádne! V tomto recepte vám predstavím originálnu verziu minestrone, ktorá vás zahreje ako nič iné.
Ingrediencie na minestrone
Na prípravu tejto lahodnej polievky budete potrebovať:
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, rozkrájané na kolieska
- 1 zeler, nakrájaný na kocky
- 1 cuketa, nakrájaná na kocky
- 200 g fazule (použite akúkoľvek) – uvarenej alebo z konzervy
- 400 g paradajkovej omáčky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 100 g cestovín (najlepšie malé, ako ditalini)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka a parmezán na ozdobu
Postup prípravy
Najskôr si na panvici s olivovým olejom opekajte cibuľu a cesnak, až kým nebudú zlatisté. Potom pridajte mrkvu a zeler, opekajte ďalších 5 minút. Po pridaní cukety a fazule miešajte, kým sa nezohrejú. Následne vlejte paradajkovú omáčku a zeleninový vývar, nechajte prísady zovrieť.
Akonáhle začnú variť, pridajte cestoviny, soľ a korenie. Varíme na miernom ohni asi 15 minút, kým sa cestoviny nezmäknú. Na konci môžete polievku ozdobiť čerstvými bazalkami a parmezánom, pre bohatší zážitok. Vaša polievka minestrone je hotová a pripravená na ochutnanie!