Polievka minestrone - recept

Tu je recept na minestrone polievku:

Suroviny:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 stredne veľké mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 stredne veľké zemiaky, nakrájané na kocky
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kolieska
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 plechovka (400 g) nasekaných paradajok
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 plechovka (400 g) cíceru, opláchnutá a osušená
  • 1 šálka cestovín (napr. špagety) lámané na menšie kúsky
  • soľ a čerstvo namletý čierny korenie podľa chuti
  • 1/4 šálky nastrúhaného parmezánu na posypanie

 

Polievka minestrone – recept

Postup:

  1. Rozohrejte olivový olej vo veľkej hrnci na strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým sa stanú mäkkými a zľahka zlatistými.
  2. Pridajte mrkvu, zemiaky, zeler a papriku do hrnca a orestujte ich asi 5 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  3. Pridajte nasekané paradajky, zeleninový vývar a cícer do hrnca. Premiešajte a privedte zmes do varu. Potom znížte teplotu na najnižšie a nechajte varíť asi 20 – 25 minút, kým sa zelenina úplne uvarená.
  4. Medzitým v druhom hrnci uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a pridáme do polievky.
  5. Osolte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
  6. Podávajte polievku do misky a posypte ju nastrúhaným parmezánom.

Dobrú chuť!

 

2)

Polievka minestrone je tradičné talianske jedlo, ktoré sa teší popularite po celom svete. Je to vydatná a chutná polievka pripravovaná z rôznych druhov zeleniny, cestovín a často aj strukovín. V tejto láskyplnej receptúre vám poskytneme všetky potrebné ingrediencie a detailný postup na prípravu.

Ingrediencie na polievku minestrone

Na prípravu polievky minestrone budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 2 stredné mrkvy, na kocky
  • 1 stredná cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 zeler, na kocky
  • 1 konzerva nakrájaných paradajok
  • 100 g zelených fazuliek, nakrájaných
  • 1 šálka mungo alebo iných strukovín
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka malých cestovín
  • Olivový olej, soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobu

Postup na prípravu polievky minestrone

Postup na prípravu polievky minestrone je jednoduchý a rýchly:

  1. V hlbokom hrnci zahrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu, mrkvu a zeler. Smažte na strednom ohni, kým nezmäknú.
  2. Pridajte cesnak a restujte ešte ďalšiu minútu, aby sa uvoľnila jeho aróma.
  3. Do hrnca pridajte nakrájané paradajky a zeleninový vývar. Nechajte zmes variť asi 10 minút, aby sa chute spojili.
  4. Pridajte zelené fazuľky, strukoviny a cestoviny. Varíme ďalších 15-20 minút, kým sa cestoviny nezmäknú.
  5. Na konci ochutnajte polievku a podľa potreby dochuťte soľou a korením. Pred podávaním ozdobte čerstvou bazalkou.

Polievka minestrone je výborná na každodenné varenie a môžete ju prispôsobiť podľa dostupnej sezónnej zeleniny. Skúste tento recept a vychutnajte si jej lahodnú chuť!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Sara24 píše:

    Minestrone je moja obľúbená polievka. Určite vyskúšam tento recept!

  2. Konstantin36 píše:

    Tento recept na minestrone vyzerá naozaj chutne. Mám rada jednoduché recepty a určite ho vyskúšam.

  3. Simonova Tibor píše:

    Polievka minestrone je skvelá, najmä keď si ju pripravíte doma. Rada experimentujem s rôznymi zeleninovými kombináciami, takže tento recept určite vyskúšam!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *