Polievka rassolnik

Prvé než vám napíšem recept, tak by som sa rada pozastavila nad tým, že väčšina receptárov a internetových stránok píše názov tohto receptu zle. Našla na názov “polievka rassolik”.

No to je chyba v názve a zrejme túto chybu síria ďalšie webové stránky, ktoré len opisujú názvy a texty receptov do svojích webových stránok. Ja túto polievku čerpám z receptáru z roku 1963 a názov som našla razsolik. Názov rassolik je prebratý z ruštiny, ale máme ja vlastný názov.

Tak či tak je táto polievka úžastná a mali by ste si ju prpraviť. Poď si teda povedať čo budeme potrebovať.

 

Polievka rassolnik

Ja viem, že ingrediencí do tohto jedla je viac ako v iných receptoch, ale toto je pravý poctiví recept ktorý len tak všade nenájdete. A odporúčam vám si ho uvariť. Je to hádam ta najlepšia polievočka.

How to make authentic Russian soup Rassolnik I Traditional Russian soup with pickled cucumbers

Polievka rassolnik je klasické ruské jedlo plné chutí a vôní. Táto polievka je kombináciou zeleniny, mäsa a kyslej soli, čo jej dodáva unikátny a osviežujúci charakter. Tu je recept, ktorý vám pomôže pripraviť túto lahodnú polievku:

Suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (hovädzie, kuracie alebo čokoľvek podľa vašej preferencie), nakrájané na kocky
  • 1 veľká cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 mrkvy, nastrúhané
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 okurka, nakrájaná na kocky
  • 1/4 šálky kyslej soli (poznámka: môžete ju nájsť v špecializovaných obchodoch alebo si ju vyrobiť doma)
  • 1/4 šálky rýbacej omáčky
  • 1/4 šálky paradajkového pretlaku
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olivový olej na varenie

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju dozlatista.
  2. Pridajte mäso a orestujte ho, kým nie je vonkajšok jemne sfarbený.
  3. Pridajte mrkvu, zemiaky, papriku a okurku. Opäť orestujte zeleninu, kým sa zjemní.
  4. Pridajte kyslú soľ, rýbaciu omáčku a paradajkový pretlak. Dobre premiešajte.
  5. Zalejte všetko vodou a nechajte polievku vrieť na miernom ohni približne 30 – 40 minút, kým sa mäso a zelenina dôkladne uvarí.
  6. Ochutnajte a prípadne pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  7. Podávajte teplú polievku a môžete ju ozdobiť čerstvou bylinkou.

 

Dúfam, že vám táto receptúra pomôže vychutnať si lahodnú polievku rassolnik!

 

2)

Ak ste niekedy navštívili ruské reštaurácie alebo ste mali tú česť ochutnať tradičnú rascollovú polievku, viete, že tento pokrm má jedinečnú a lahodnú chuť. Rassolnik je srdcom ruskej kuchyne a jeho príprava môže byť zábavným a pôvabným procesom. V tomto článku vám ponúkam originálny recept, ktorý určite poteší vašich blízkych.

Ingrediencie potrebné na prípravu rascolliku

Na prípravu tejto polievky budete potrebovať:

  • 300g hovädzieho alebo kuracieho mäsa
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľu
  • 200g kyslých uhorkov
  • 1 šálku ryže
  • 2 pl olivového oleja
  • soľ a korenie na dochutenie
  • čerstvá petržlenová vňať na podávanie

Postup prípravy rascollikovej polievky

Začnite tým, že si kumulate hovädzie alebo kuracie mäso v hrnci s vodou a nechajte priviesť do varu. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Medzitým si pripravte zeleninu. Zemiaky a mrkvu ošúpte a nakrájajte na malé kocky, cibuľu nasekajte nadrobno. Keď je mäso polovične uvarené, pridajte do hrnca zemiaky, mrkvu a cibuľu. Nechajte variť približne 15 minút.

Potom pridajte ryžu a nakrájané kyslé uhorky. Nezabudnite pridať aj olivový olej pre lepšiu chuť. Polievku varte ďalších 10-15 minút, kým všetky ingrediencie nie sú uvarené do mäkka. Na záver ju dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.

Rassolnik podávajte horúci, posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou. Zaručujem, že tento recept sa stane vaším obľúbeným a na stole sa objaví pravidelne!

Podobné príspevky

22 Komentárov

  1. Sloboda Matej píše:

    Vždy ma fascinuje ako sú ruské jedlá bohaté na chuť a vône. Rada sa naučím variť aj rassolnik, veď jedlo získava na význame, keď ho viem pripraviť.

  2. Frantiska96 píše:

    Toto je skvelý recept! Ruská kuchyňa ma vždy zaujímala, takže určite musím vyskúšať tento recept. Myslím si, že bude chuti sladkokyslá.

  3. Oleg43 píše:

    Konečne som objavil výborný recept na rassolnik. Určite si túto polievku čoskoro uvarím, znie to neskutočne chutne a málo náročné.

  4. Whorvath píše:

    Doteraz som nevedel čo je to rassolnik. Ale teraz už viem ako sa pripravuje a rozhodne si túto polievku urobím.

  5. Fkoza píše:

    Jem len mäsové polievky a táto vyzerá byť veľmi chutná. Som zvedavý na jej chuťové prejavy.

  6. Xhrmo píše:

    Ruskej kuchyne nevenujem veľa pozornosti, ale táto polievka ma zaujala. Skúsil som ju uvariť a bol to skvelý úspech!

  7. Riszdorfer Margita píše:

    S obľubou varím tradičné jedlá iných kultúr a krajín. Tento recept sa mi zdá byť jednoduchý a lákavý vo svojej príprave.

  8. Kocúr123 píše:

    Tento recept na polievku rassolnik je skutočne úžasný! Nikdy som nevedel, že existuje niečo také chutné. Určite ho vyskúšam, pretože milujem polievky a táto vyzerá naozaj lákavo. Ďakujem za zdieľanie!

  9. JankaM píše:

    Wow, konečne poriadny recept na rassolnik! Veľmi sa teším, že môžem vyskúšať niečo nové. Týmto spôsobom môžem prekvapiť aj svojich priateľov. Určite to bude skvelé jedlo na rodinný obed!

  10. Šimonko píše:

    Recept na polievku rassolnik vyzerá fantasticky! Mám rád kombinácie chutí a táto polievka má všetko, čo mám rád. Hneď ako budem mať čas, určite si ju pripravím. Ďakujem za tip!

  11. Bubko82 píše:

    Tento článok mi dal inšpiráciu na víkendové varenie! Polievka rassolnik znie skvele a už sa neviem dočkať, keď ju ochutnám. Dúfam, že sa mi podarí pripraviť ju rovnako dobre ako v recepte.

  12. Sovička3 píše:

    Nehovorím často o jedle, ale tento recept ma naozaj nadchol! Rassolnik je presne to, čo potrebujem do chladného počasia. Teším sa, že ho konečne vyskúšam. Ďakujem za tento úžasný príspevok!

  13. Kocúrik99 píše:

    Tento recept na polievku rassolnik je skvelý! Nikdy som ju predtým neochutnal, ale po prečítaní som si istý, že ju skúsim uvariť. Vyzerá to ako úžasná kombinácia chutí a vôní. Ďakujem za zdieľanie!

  14. ZelenáJablko píše:

    Super recept! Polievka rassolnik vyzerá ako niečo, čo by som si mohol urobiť aj s deťmi. Teším sa, že môžem skúsiť nové chute. Určite to bude obľúbené jedlo v našej rodine. Odporúčam všetkým!

  15. Slniečko123 píše:

    Wow, aký úžasný recept! Rassolnik je naozaj chutná polievka a ja ju milujem. Je skvelé vidieť tradičný recept takto podrobne vysvetlený. Určite ho vyskúšam a odporučím aj priateľom!

  16. Cukríček56 píše:

    Mmm, tento recept vyzerá fantasticky! Milujem varenie a táto polievka rassolnik je presne to, čo hľadám na chladné dni. Ďakujem za všetky podrobnosti a tipy. Už sa teším na varenie!

  17. MačkaMia píše:

    Tento článok ma veľmi zaujal! Rassolnik je pre mňa niečo nové a chcem sa naučiť pripraviť túto skvelú polievku doma. Určite vyskúšam tento recept a zdieľam svoje skúsenosti s ostatnými.

  18. Svetluška píše:

    Wow, tento recept na polievku rassolnik vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam, pretože milujem kombináciu chutí. Je to skvelé, že zdieľate staré recepty. Teším sa, až si ju pripravím pre rodinu a priateľov!

  19. Janko123 píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Rassolnik je taká zaujímavá polievka, určite si ju pripravím. Milujem varenie a rád skúšam nové jedlá. Ďakujem za tipy a inšpiráciu na varenie!

  20. Kuchárik píše:

    Ďakujem za tento úžasný recept! Polievka rassolnik vyzerá tak lahodne a plná chutí. Určite sa pokúsim o jej prípravu. Je super, že sa vraciate k tradičným jedlám z minulosti!

  21. Zeleninka píše:

    Veľmi sa mi páči, že ste spomenuli správny názov tejto polievky! Rassolnik je naozaj výnimočný a som nadšená, že mám nový recept na vyskúšanie. Určite to bude hit v našej domácnosti!

  22. PohodováMamina píše:

    Som veľmi nadšená z tohto receptu! Rassolnik vyzerá ako ideálna voľba na chladné dni. Milujem kombináciu zeleniny a mäsa v polievkach. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného receptu!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *