Polievka s klobásou a zemiakmi

Pre varenie tejto chutnej polievky s klobásou a zemiakmi potrebujete nasledujúce ingrediencie:

– 500 g klobásy (najlepšie debrecínska)
– 4 veľké zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 1 petržlenový koreň
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica sladkej mletej papriky
– 1 lyžica oleja
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru
– 2 bobkové listy
– 4 lyžice kyslej smotany (na dochutenie)

 

Polievka s klobásou a zemiakmi

Postup:

1. Klobásu nakrájajte na kolieska alebo na menšie kusy. Cibuľu, mrkvu a petržlenový koreň očistite a nakrájajte na malé kúsky. Cesnakové strúčiky jemne nasekajte.

2. Do hrnca si zohrejte olej a pridajte nakrájanú klobásu. Smažte ju na miernom ohni, kým nevydá tuku a začne sa zlatisto sfarbovať.

3. Pridajte do hrnca nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlenový koreň a cesnak. Orestujte ich niekoľko minút, kým zelenina nezmäkne a cibuľa sa zosklovatí.

4. Pridajte sladkú mletú papriku a premiešajte, aby sa paprika rovnomerne rozpustila.

5. Zemiaky ošúpajte, nakrájajte na menšie kocky a pridajte ich do hrnca k ostatnej zelenine. Pridajte aj bobkové listy a zeleninový vývar.

6. Varíme na miernom ohni asi 20 – 30 minút, alebo kým sa zemiaky úplne neuvária. Občas premiešajte.

7. Keď sú zemiaky mäkké, polievku osolte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.

8. Polievku podávajte s lyžicou kyslej smotany v každej miske. Môžete ju tiež ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *