Pravá frankfurtská polievka

Pravá frankfurtská polievka: tradičná Frankfurtská polievka alebo skôr tá pravá originálna.

Ingrediencie:

  • 350 – 550 g grankfurtských klobások
  • 3 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 l hovädzieho vývaru
  • 3 lyžice múky
  • 3 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup:
1. Klobásy nakrájajte na menšie kúsky.
2. Zemiaky, mrkvu a cibuľu očistite a nakrájajte na menšie kocky, cesnak nadrobno nasekajte.
3. Na panvici si rozohrejte olej, pridajte cibuľu a cesnak a orestujte do zlatista.
4. Potom pridajte nakrájané klobásy a orestujte pár minút.
5. Do hrnca s vývarom pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu a restovanú klobásu s cibuľou a cesnakom.
6. Varíme do uvarenia zemiakov a mrkvy.
7. Nakoniec pridajte múku rozmiešanú v troche vody, dochuťte soľou a korením, nechajte polievku pod vekom zovrieť.
8. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

 

Pravá frankfurtská polievka

2) Pravá frankfurtská polievka s paradajkovým pretlakom

Ingrediencie:

  • 500 g grankfurtských klobások
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 1 l hovädzieho vývaru
  • 3 lyžice oleja
  • soľ a korenie na dochutenie
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup:
1. Klobásy nakrájajte na kolieska.
2. Zemiaky, mrkvu a cibuľu očistite a nakrájajte na menšie kocky, cesnak nadrobno nasekajte.
3. Na panvici si rozohrejte olej, pridajte cibuľu a cesnak a orestujte do zlatista.
4. Potom pridajte nakrájané klobásy a orestujte pár minút.
5. Do hrnca s vývarom pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu a restovanú klobásu s cibuľou a cesnakom.
6. Polievku variť asi 20 minút na strednom ohni.
7. Nakoniec pridajte paradajkový pretlak, premiešajte, a nechajte zovrieť.
8. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
9. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

 

Pravá frankfurtská polievka so zeleninou a fazuľou

3) Pravá frankfurtská polievka so zeleninou a fazuľou

Ingrediencie:

  • 4 ks – frankfurtských klobások
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 400 g fazule šošovice
  • 1 l zeleninového vývaru
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup:
1. Klobásy nakrájajte na menšie kúsky.
2. Cibuľu nakrájajte na maličké kocky, zemiaky a mrkvu nakrájajte na väčšie kocky. Cesnak nadrobno nakrájajte.
3. Na panvici si rozohrejte olej, pridajte cibuľu a cesnak a orestujte do zlatista.
4. Potom pridajte nakrájané klobásy a pokračujte v pečení ešte chvíľu.
5. Do hrnca s vývarom pridajte nakrájané zemiaky a mrkvu, polejte zeleninovým vývarom a nechajte zovrieť.
6. Dopiťte vodou, dokým nie je všetka zelenina zaliata.
7. Variť asi 20 minút na strednom ohni.
8. Nakoniec pridajte konzervu fazule a premiešajte, nechajte zovrieť.
9. Dochutiť soľou a korením podľa chuti.
10. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Toto boli tri skvelé plnohodnotné recepty na frankfurtskú polievku, ktoré môžete variť doma. Jednoduché a chutné, tieto polievky sú ideálne na chladné dni, kedy si potrebujeme zohriať telo. Môžete si ich prispôsobiť svojim chutiam a skúsiť rôzne zeleniny a koreniny. Čerstvé zelené bylinky sú ideálne na dokončenie polievky a dodajú jej skvelú chuť a vôňu.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *