Ak máte záujem o jednoduchý a výživný recept na polievku z tekvice hokkaido, ste na správnej adrese:
Zloženie:
- 1 stredne veľká tekvica hokkaido
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 šálky zeleninového vývaru
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vkusu
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
- 1/2 šálky smotany na varenie
Tekvicová polievka – hokkaido
Pokyn:
- Tekvicu hokkaido rozkrojte na polovicu a odstráňte semená.
- Najskôr olúpte a nakrájajte cibuľu a cesnak na malé kúsky.
- Na rozohriatej panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak do zlato-hnedej farby.
- Potom pridajte tekvicu hokkaido a orestujte ju v kombinácii s cibuľou a cesnakom približne 5 minút.
- Do hrnca pridajte zeleninový vývar a zohrejte ho, až kým nezačne vrieť.
- Akonáhle tekvica zmäkne, využite mixér na dosiahnutie hladkej konzistencie polievky.
- Polievku vráťte späť do hrnca a pridajte soľ, čierne korenie, škoricu a muškátový oriešok.
- Nechajte polievku variť ešte 10 minút na strednom plameni.
- Na záver vmiešajte smotanu na varenie do polievky a nechajte ju povariť ďalšie 2-3 minúty.
- Na povrchu môžete polievku ozdobiť soľou a smotanou.
Verím, že vám tento recept pomôže pripraviť lahodnú polievku z tekvice hokkaido!
2) Polievka tekvicová – hokkaido
Polievka z tekvice hokkaido je veľmi obľúbeným jesenným jedlom, ktoré zahreje dušu a poteší chuťové poháriky. Skvelo sa dopĺňa s chlebom alebo krutónmi. V tomto príspevku sa podelím o originálny recept, ktorý vás naučí, ako ľahko pripraviť túto chutnú polievku doma.
Zloženie na hokkaido polievku
Na prípravu hokkaido polievky budete potrebovať:
- 1 stredne veľká tekvica hokkaido (asi 1 kg)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 250 ml kokosového mlieka
- 1 čajovú lyžičku zázvoru
- 1 čajovú lyžičku kurkumy
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olivový olej na dusenie
- čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlen alebo koriander)
Pokyn na prípravu
1. Najprv si pripravíme tekvicu: Očistíme ju a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
2. V hrnci na olivovom oleji osmažíme cibuľu, pridáme cesnak a krátko varečkou miešame, kým cibuľa nezíska zlato-hnedú farbu.
3. Následne pridáme nakrájanú tekvicu hokkaido, zázvor a kurkumu. Pražíme asi 5 minút, aby sa chute spojili. Potom zalejeme vývarom a varíme približne 20 minút, kým nebude tekvica mäkká.
4. Po uvarení polievku rozmixujeme dohladka a pridáme kokosové mlieko. Pred podávaním dochutíme soľou a čiernym korením podľa vkusu.
5. Nakoniec polievku ozdobíme čerstvými bylinkami a servírujeme spolu s chlebom alebo krutónmi.
Tento jednoduchý recept na hokkaido polievku vás určite očarí svojou chuťou a arómou. Prajeme dobrú chuť!