Polievka tekvicová - hokkaido

Ak hľadáte recept na polievku z tekvice hokkaido, tu máte jednoduchý a výživný recept:

Suroviny:

  • 1 stredne veľká tekvica hokkaido
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/4 lyžičky mletej muškátového orieška
  • 1/2 šálky smotany na varenie

 

Polievka tekvicová – hokkaido

Postup:

  1. Tekvicu hokkaido si rozkrojte na polovicu a odstráňte semienka.
  2. Najprv ošúpajte a nakrájajte cibuľu a cesnak na malé kúsky.
  3. Na rozpálenej panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak dozlatista.
  4. Potom pridajte tekvicu hokkaido a orestujte ju spolu s cibuľou a cesnakom približne 5 minút.
  5. Do hrnca pridajte zeleninový vývar a zohrejte ho do varu.
  6. Keď tekvica zmäkne, použite mixér na pripravenie hladkej konzistencie polievky.
  7. Vráťte polievku späť do hrnca a pridajte soľ, čierne korenie, škoricu a muškátový oriešok.
  8. Nechajte polievku variť ešte 10 minút na strednej teplote.
  9. Nakoniec vmiešajte smotanu na varenie do polievky a nechajte ju povariť ďalšie 2-3 minúty.
  10. Polievku môžete ozdobiť soľou a smotanou na povrchu.

Dúfam, že vám táto receptúra pomôže vytvoriť chutnú polievku z tekvice hokkaido!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *