Na rýchlu polievku z bujónu budete potrebovať:

– 1 liter bujónu (môže byť z hovädzej, kurčačej alebo zeleninovej základne)
– 1 väčšiu cibuľu
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 polskej petržlenovej vňate
– soľ a korenie podľa chuti
– olej na smaženie

 

Rýchla polievka z bujónu

Postup:

1. Na začiatok si olúpte a nakrájajte cibuľu na jemné kúsky a orestujte ju na panvici s trochou oleja, kým nebude sklovitá.

2. Pridajte do hrnca bujón a nechajte prevrieť.

3. Po prevarení pridajte do hrnca nakrájanú mrkvu a zemiaky, nechajte variť na miernom ohni asi 15 minút, kým zelenina nezmäkne.

4. Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať a dochuťte soľou a korením podľa chuti.

5. Hotovú polievku podajte horúcu a môžete ju ozdobiť so strúhaným syrom alebo kúskami chleba.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *