Polievka z baraních kostí

Vyskúšajte výbornú polievku z baraních kostí. Sýta a chutná voľba pre chladné dni. ŚKoda je ich vyhodiť, spotrebujte ich na vývar a polievku.

Tu máte jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 500 gramov baraních kostí
  • 2 cibule, nakrájané na kocky
  • 2 mrkvy, olúpané a nakrájané na plátky
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 liter vody

 

Polievka z baraních kostí

Postup:

  1. V hrnci rozohrejte olej a orestujte cibuľu, mrkvu a zeler, kým cibuľa nezmäkne.
  2. Pridajte cesnak a mletú papriku a orestujte ešte minútu, kým sa vôňa cesnaku uvoľní.
  3. Pridajte baraní kosti a zľahka ich opražte, aby sa uvoľnil ich chuť a aróma.
  4. Zalejte vodou a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  5. Polievku varíme na miernom ohni asi 1,5 – 2 hodiny, kým sa kosti dobre neuvária a neuvoní sa do polievky bohatá chuť.
  6. Po uvarení polievku precedíme cez sitko na jemné kosti a zeleninu.
  7. Podávame teplú s čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že si túto chutnú polievku vychutnáte! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *