Polievka z dine hokkaido

 

Ak hľadáte lahodný recept na polievku z tekvice Hokkaido, tu máte jednoduchý postup:

  • Doba prípravy: zhruba 30 minút
  • Počet porcií: 4

Zloženie:

  • 1 stredne veľká tekvica Hokkaido
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • mletá paprika na dekoráciu

 

Polievka z tekvice hokkaido

Postup:

  1. Ošúpeme tekvicu a nakrájame ju na menšie kocky. Cibuľu a cesnak nasekáme na drobno.
  2. Na veľkej panvici zohrievame olej a pridáme cibuľu spolu s cesnakom. Opekáme ich do zlatistej farby.
  3. Do panvice pridáme nakrájanú tekvicu a restujeme približne 5 minút, kým sa na povrchu nevytvorí jemná kôrka.
  4. Následne pridáme zeleninový vývar a privedieme k varu. Znížime teplotu a varíme asi 15 – 20 minút, pokým tekvica nezmäkne.
  5. Akonáhle je tekvica mäkká, odstavíme panvicu z tepla a pomocou mixéra všetko dobre rozmixujeme do hladka.
  6. Ochutíme polievku soľou a korením podľa vlastnej chuti.
  7. Podávame horúcu, ozdobenú mletou paprikou.

Dúfam, že si túto polievku z tekvice Hokkaido obľúbite. Dobrú chuť!

Polievka z dine hokkaido-2

Bravčová krkovička s omáčkou

Bravčová krkovička s omáčkou

Čítať viac »

2) Polievka z dine hokkaido

Polievka z hokkaido nie je iba chutná, ale aj zdravá alternatíva, ktorá povzbudí telo aj myseľ. Hokkaido patrí medzi najobľúbenejšie druhy tekvice s jej sladkou, jemnou chuťou a nádhernou oranžovou farbou. Tento recept vás naučí pripraviť originálnu polievku z hokkaido, ktorú si zamilujete.

Ingrediencie na polievku z hokkaido

Na prípravu tejto vynikajúcej polievky budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 1 stredne veľká tekvica hokkaido (približne 1 kg)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1/2 šálky smotany (voliteľne)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička mletého zázvoru (alebo čerstvého)
  • Na dekoráciu: tekvicové semienka a čerstvá petržlenová vňať

Postup na prípravu polievky

Najprv si pripravíme suroviny. Tekvicu hokkaido umyjeme a prekrojíme na polovicu, vyberieme semienka a nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nasekanú cibuľu, ktorú opražíme do sklovita. Potom pridáme prelisovaný cesnak a mletý zázvor, pričom miešame, aby sa uvoľnila aróma.

Pokračujeme pridaním nakrájanej tekvice a varíme asi 5 minút. Následne pridáme zeleninový vývar, dochutíme soľou a korením a varíme, kým nie je tekvica úplne mäkká (približne 20 minút). Keď je tekvica hotová, rozmixujeme polievku na hladkú konzistenciu a podľa potreby pridáme smotanu.

Podávame teplú, posypanú tekvicovými semienkami a čerstvou petržlenovou vňaťou. Táto polievka z hokkaido je skvelá na chladné dni a určite zohreje každý stôl!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Macko123 píše:

    Tento recept na polievku z dyne Hokkaido je úžasný! Vyskúšal som ho a bol to hit mojej rodiny. Chutí skvele a je veľmi jednoduchý na prípravu. Odporúčam pridať trochu viac korenia pre extra chuť!

  2. Kvetinka99 píše:

    Polievka z hokkaido je moja obľúbená! Je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá. Milujem jej jemnú chuť a krásnu farbu. Tento recept je perfektný na zimné večery, určite ho vyskúšam znova!

  3. Športovec88 píše:

    Wow, táto polievka z dyne Hokkaido ma nadchla! Je rýchla a jednoduchá, čo je super pre zaneprázdnených ľudí ako ja. Chutí fantasticky a určite ju odporučím svojim priateľom na ďalšie stretko!

  4. ZelenýRybár píše:

    Recept na polievku z hokkaido je skvelý! Pripravila som ho pre svoju rodinu a všetci sa oblizovali až za ušami. Určite pridám aj tekvicové semienka nabudúce, aby to bolo ešte lepšie!

  5. JasnéSlnko píše:

    Tento recept na polievku z dyne Hokkaido je jednoducho dokonalý! Robila som ho minulý víkend a bola to výnimočná dobrota. Odporúčam každému, kto chce niečo chutné a výživné pripraviť rýchlo.