Ak túžite po plnej a sýtej polievke, vynikajúcou voľbou je polievka z diviny s knedlíčkami. Tento lahodný a výdatný pokrm je ideálny ako predjedlo alebo ako hlavné jedlo. Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:
Ingrediencie:
- 500 g diviny (jemné mäso)
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 petržlenové korene
- 1 polievková lyžica oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 1-2 bobkové listy
- 1 čajová lyžička tymiánu
- 1 čajová lyžička majoránky
Polievka z diviny s knedlíčkami
Príprava:
- V hrnci s vodou uvarte divinu. Keď začne voda vrieť, znížte plameň a nechajte ju jemne variť približne 1-2 hodiny, kým mäso nezmäkne.
- Po uvarení mäso vyberte z vody a nechajte vychladnúť. Potom ho nakrájajte na menšie kocky.
- Do hrnca pridajte olej a na ňom osmažte nakrájanú cibuľu, mrkvu a petržlenové korene.
- Po chvíli pridajte do hrnca vývar z diviny, ktorý ste si odložili. Primte bobkový list, tymián a majoránku. Dochutíme soľou a korením.
- Polievku nechajte na miernom ohni variť približne 20-30 minút, aby sa chute dobre prepojili.
- Medzitým môžete pripraviť knedlíky podľa svojho obľúbeného receptu alebo využiť predpravené knedlíky. Pridajte knedlíky do polievky a varte ešte asi 10 minút.
- Nakoniec pridajte nakrájané kocky diviny do polievky a nechajte ju ešte chvíľu prevrieť.
Vaša polievka z diviny s knedlíčkami je pripravená! Podávajte ju teplú a môžte ju ozdobiť čerstvými bylinkami, ako je napríklad petržlen. Prajeme dobrú chuť!
2) Polievka z diviny s knedličkami
Polievka z diviny s knedlíčkami je skutočným gurmánskym zážitkom, ktorý si dnes pripravíme. Kombinácia chutného mäsa a jedinečného spôsobu prípravy robí tento recept ideálnym pre každého, kto chce ohromiť svojich hostí alebo si len tak dopriať niečo výnimočné. V nasledujúcich riadkoch vám priblížim, ako na to.
Na prípravu tejto delikatesy budete potrebovať:
- 500 g diviny (napríklad srnčie alebo jeleň)
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1,5 litra vývaru (najlepšie z diviny)
- 3 bobkové listy
- soľ a korenie podľa chuti
- na knedlíky: 200 g strúhanky, 2 vajcia, mlieko, soľ
Príprava
Začnite tým, že na olivovom oleji osmažíte nakrájanú cibuľu a cesnak. Následne pridajte nakrájanú divinu a nechajte ju zhnednúť. Potom pridajte očistenú a nakrájanú mrkvu a petržlen.
Prilejte vývar a pridajte bobkový list, soľ a korenie. Nechajte variť na strednom ohni približne 1 hodinu. Medzitým si pripravte knedlíky.
Zmiešajte strúhanku, vajcia a mlieko, a vytvorí sa vám hustá zmes. S pomocou lyžice formujte knedlíky a varte ich v osolenej vode 10-15 minút.
Záver
Ako posledný krok, podávajte horúcu polievku s knedlíčkami na tanieri. Polievka z diviny s knedlíčkami je ideálna na zimné večery a určite osloví každého milovníka kvalitného jedla.
Vychutnajte si tento jedinečný recept, ktorý spočíva v jednoduchej príprave a kvalitných ingredienciách. Prajeme dobrú chuť!