Ak chcete pripraviť polievku z hribov, potrebujete nasledujúce ingrediencie a postup:
Ingrediencie:
- 500 g čerstvých hribov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
- Hriby očistite a nakrájajte na tenké plátky.
- Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
- Na panvici rozpustite niekoľko kvapiek oleja a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
- Pridajte hriby a pokračujte v tom, kým nezmäknú a nevydajú svoju šťavu.
- Potom pridajte nakrájané zemiaky a zeleninový vývar. Dajte variť a povarte, kým zemiaky nezmäknú.
- Všetko rozmixujte pomocou mixéra na hladkú konzistenciu.
- Vráťte späť na sporák, pridajte sójovú omáčku, soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Ohrejte polievku až do varu a varíme ešte pár minút, aby sa chute prepojili.
- Polievku podávajte s posekanou petržlenovou vňaťou ako ozdobou.
Dúfam, že si pochutnáte na tejto výbornej polievke z hribov! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte ma kontaktovať.
2)
Hríbová polievka je typické slovenské jedlo, ktoré si získava srdcia mnohých milovníkov kuchyne. V tomto receptu vám ukážeme, ako pripraviť tú najchutnejšiu verziu s čerstvými hríbmi. Teplá, aromatická a plná chuti, táto polievka je ideálnym spoločníkom počas chladnejších dní.
Ingrediencie na hríbovú polievku
Na prípravu hríbovej polievky budeme potrebovať:
- 500 g čerstvých hríbov (napríklad hríbov dubákov alebo šampiňónov)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 2 zemiaky
- 1 litrový vývar (zeleninový alebo kurací)
- 1 šálka smotany na varenie
- 2 lyžice masla
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvý petržlen na posypanie
Postup prípravy
Najprv si očistíme hríby a nakrájame ich na menšie kúsky. Na rozohriatom masle osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nie sú zlatisté. Pridáme nakrájanú mrkvu a o chvíľku aj zemiaky. Počas pár minút miešame, aby sa zelenina krásne spojila.Následne do hrnca pridáme hríby a dusíme ešte niekoľko minút, kým nevypustia svoju arómu. Potom zalejeme vývarom a varíme približne 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.Na záver pridáme smotanu a dochutíme soľou a čiernym korením. Nezabudnite posypať čerstvým petržlenom pred podávaním. Takto si vychutnáte skutočne originálnu hríbovú polievku plnú chuti!
Recept je jednoduchý a chutný, určite ho vyskúšam.
Tento recept na hríbovú polievku znie naozaj skvele. Už sa teším, kedy si ju vyskúšam.
Mňam, takáto polievka je presne to, čo teraz potrebujem. Ďakujem za recept!
Vyznie to naozaj jednoducho! Určite sa pokusím o tento recept na výbornú hríbovú polievku.
Vyzera to dobre, urcite to skusim!
Tato polievka je moja oblubena, dakujem za recept!
Recept sa zdá byť jednoduchý, určite si ho vyskúšam.
Nikdy som neskusala hríbovú polievku, ale znie to veľmi chutne!
Mám rada všetky jedlá s hubami, takže toto musí byť dobré.
Skvelý recept na hríbovú polievku, určite si ho vyskúšam.
Hríbová polievka je skvelá na chladné dni.
Tento recept vyzerá ľahko a chutne, určite si ho vyskúšam.
Tento recept na hríbovú polievku je skvelý! Vždy som sa bál variť polievku, ale s týmito jednoduchými krokmi to zvládnem aj ja. Veľmi sa teším, že si ju pripravím na víkend. Určite bude chutná!
Wow, hríbová polievka vyzerá fantasticky! Milujem varenie a tento recept mi dodáva inšpiráciu. Určite pridám aj nejaké svoje obľúbené koreniny a uvidím, ako to dopadne. Vďaka za zdieľanie!
Toto je presne to, čo potrebujem na zimu! Teplá hríbová polievka ma vždy zahreje a tento recept vyzerá veľmi jednoduchý. Už sa neviem dočkať, kedy si ju pripravím a pochutnám si na nej!
Tak toto je úžasný recept! Polievka z hribov je moja obľúbená a tento postup vyzerá super. S pridaním smotany to určite bude ešte lepšie. Teším sa na varenie, určite si pochutnám!
Skvelý návod na prípravu hríbovej polievky! Rada skúšam nové recepty a tento sa mi veľmi páči. Dúfam, že všetci doma budú nadšení z chuti tejto polievky. Určite vyskúšam čoskoro!