Tu je recept na polievku z kačacích drobov:
Suroviny:
- 500 g kačacieho mäsa
- 1 cibuľa, nasekaná nadrobno
- 2 mrkvy, olúpané a nakrájané na kolieska
- 2 stonky zeleru, nakrájané na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 plechovka paradajok
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa vkusu
- 2 lyžice nasekaného čerstvého petržlenu
Recept na polievku z kačacích drobov
Postup:
- Mäso nakrájame na drobné kocky a dochutíme soľou a korením podľa vlastného uváženia.
- Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak, až pokým nezmäknú.
- Pridáme nakrájané kúsky kačacieho mäsa a opražíme ich z každej strany, až kým nezhnednú.
- Pridáme paradajky a zeleninový vývar a varíme približne 30 minút, kým mäso nezmäkne.
- Podľa vkusu môžeme pridať soľ a čierne korenie.
- Pred podávaním posypeme polievku nasekaným petržlenom.
Dobrú chuť!
2) Polievka z kačacích drobkov recept
Polievka z kačacích drobov predstavuje tradíciu na slovenských stoloch, spojujúcu výživné suroviny s bohatou chuťou. Tento chutný recept vás naučí, ako si pripraviť túto jedinečnú polievku, ktorá osloví vaše chuťové poháriky a zohreje vás v chladných dňoch.
Ingrediencie na polievku
Na prípravu polievky z kačacích drobov budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 500 g kačacích drobov (pečene, žalúdky, srdcia)
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 1 zeler
- 2 strúčiky cesnaku
- 1,5 litra vody alebo vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvý petržlen na ozdobu
Postup prípravy polievky
Na začiatok si pripravte kačacie drobky. Dôkladne ich umyte a nakrájajte na menšie kúsky. V hrnci na strednom ohni osmažte nasekanú cibuľu s trochou oleja. Keď cibuľa začne zlatnúť, pridajte nakrájané drobky a restujte ich, až kým nie sú krásne opečené.
Po niekoľkých minútach pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu, zeler a nasekaný cesnak. Všetko spolu opražte približne 5 minút. Následne pridajte vodu alebo vývar a priveďte k varu. Po zovretí znížte teplotu a varte na slabom ohni asi 45 minút, kým drobky nezmäknú.
Na záver dochuťte soľou a čiernym korením. Polievku podávajte horúcu, ozdobenú čerstvým petržlenom. Takto zhotovená polievka z kačacích drobov bude nielen chutným, ale aj vydatným jedlom, ktoré si zamilujete.