Polievka z kuriatok s mrveničkou

Ak hľadáte recept na polievku z kuracieho mäsa s mrveničkou, tu je jednoduchý návod:

Suroviny:

  • 300 g kuriatok (huby)
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlenový koreň
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g mrveničky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Polievka z kuriatok s mrveničkou

Postup:

  1. Kuriatka očistite a nakrájajte na menšie kusy.
  2. Na panvici si rozohrejte olej a orestujte kuracie kúsky, kým nezískajú zlatistú farbu. Odložte mäso na stranu.
  3. V hrnci si rozohrejte ďalšiu dávku oleja a na ňom orestujte na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a petržlenový koreň. Oprášte soľou a korením podľa chuti.
  4. Keď sa zelenina s cibuľou orestuje, pridajte do hrnca mäso, mrveničku a zalievku. Zalejte vodou, tak aby všetky suroviny boli pokryté.
  5. Varíme na strednom ohni asi 30 až 40 minút, kým sa mäso a mrvenička neuvária. Občas premiešajte.
  6. Polievku môžete dochutiť soľou a korením podľa chuti. Ak chcete, môžete pridať aj ďalšie bylinky alebo zeleninu podľa vašich preferencií.
  7. Podávajte horúcu a môžete ju ozdobiť čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám táto polievka bude chutiť!

 

2)

Ak hľadáte recept na chutnú a voňavú polievku, taktika vytvorenia polievky z kuriatok s mrveničkou je skvelou voľbou. Kuriatka sú nielen chutné, ale aj výživné, a v kombinácii s jemnou mrveničkou dodajú pokrmu výnimočnú chuť. Poďme sa spoločne pozrieť na to, ako si túto lahodnú polievku pripraviť.

Ingrediencie potrebné na polievku

Aby ste si pripravili túto jedinečnú polievku z kuriatok, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 300 g čerstvých kuriatok
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 zemiak
  • 750 ml kuracieho vývaru
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 PL masla
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup na prípravu polievky z kuriatok

Prvý krok je pripraviť si všetky potrebné ingrediencie. Na olivovom oleji osmažte na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu. Následne pridajte na jemné plátky nakrájané mrkvy a kocky zemiaku, a opäť smažte 5 minút. Potom pridajte kuriatka, ktoré ste predtým očistili a nakrájali na menšie kusy. Po sotenu cca 10 minút, nalejte kurací vývar a priveďte k varu.

Po varení na strednom ohni trvajúcom približne 20 minút, polievku osladiť soľou a korením podľa chuti. Mrveničku pripravíte jednoducho: zmiešajte múku s maslom a trochou soli, vytvorte malé mrveničky a priveďte ich na panvici do zlatista. Na konci polievku ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a servírujte s chrumkavou mrveničkou. Vychutnajte si túto hrejivú a lahodnú polievku s rodinou alebo priateľmi!

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Nela píše:

    Pekná a chutná. Odporúčam každému. 🙂

  2. Stimko píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Už sa teším, kým vyskúšam!

  3. Mojmir Skutecky píše:

    Skvelý postup, vďaka za recept!

  4. Bernolak Michal píše:

    Tento recept znie skvele, určite ho čoskoro vyskúšam!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *