Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa, nasekaná
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 lyžica oleja
– 500g kyslej kapusty
– 1 lyžica mletej papriky
– 1 lyžička mletého kmínu
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200g udeného mäsa, nakrájaného na kocky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
Polievka z kyslej kapusty s údeným mäsom
Postup:
1. Naolejte cibuľu a cesnak vo veľkom hrnci alebo hrnci na polievku a restujte ich, kým nezmäknú.
2. Pridajte kyslú kapustu a restujte ju spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút.
3. Pridajte mletú papriku, mletý kmín a múku a dobre premiešajte.
4. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte paradajkový pretlak. Premiešajte a nechajte prevrieť.
5. Pridajte udené mäso a nechajte polievku variť ďalších 20-30 minút, kým sa mäso nezmäkne a chuť polievky sa pekne prepojí.
6. Podľa chuti dochuťte soľou a čiernym korením.
Podávajte teplú s čerstvou ražnou bagetou. Dobrú chuť!