Aromatická polievka z medvedieho cesnaku a žihľavy je vynikajúca voľba pre zdravý a chutný obed. Pre prípravu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 2 hrste medvedieho cesnaku
- 1 hrst žihľavy
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
Aromatická polievka z medvedieho cesnaku a žihľavy
Postup:
- Medvedí cesnak a žihľavu dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na menšie kúsky.
- Cibuľu nakrájajte na jemné kocky. Mrkvu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.
- V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu, kým sa nestane sklovitou.
- Pridajte medvedí cesnak, žihľavu, mrkvu a zemiaky. Poduste ich približne 5 minút, kým zelenina zmäkne.
- Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte polievku pomaly variť, až kým sa všetky ingrediencie neprekvapia a získajú výraznú chuť.
- Ochutnajte polievku soľou a korením podľa svojho vkusu.
- Podávajte teplú a ozdobte čerstvou žihľavou na vrchu.
Dúfam, že si vychutnáte túto výdatnú a zdravú polievku z medvedieho cesnaku a žihľavy. Dobrú chuť!