Aromatická polievka z medvedieho cesnaku a žihľavy

Aromatická polievka z medvedieho cesnaku a žihľavy je vynikajúca voľba pre zdravý a chutný obed. Pre prípravu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 2 hrste medvedieho cesnaku
  • 1 hrst žihľavy
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Aromatická polievka z medvedieho cesnaku a žihľavy

Postup:

  1. Medvedí cesnak a žihľavu dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu nakrájajte na jemné kocky. Mrkvu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.
  3. V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu, kým sa nestane sklovitou.
  4. Pridajte medvedí cesnak, žihľavu, mrkvu a zemiaky. Poduste ich približne 5 minút, kým zelenina zmäkne.
  5. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte polievku pomaly variť, až kým sa všetky ingrediencie neprekvapia a získajú výraznú chuť.
  6. Ochutnajte polievku soľou a korením podľa svojho vkusu.
  7. Podávajte teplú a ozdobte čerstvou žihľavou na vrchu.

Dúfam, že si vychutnáte túto výdatnú a zdravú polievku z medvedieho cesnaku a žihľavy. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *