Potrebujeme:
– 500 g kuracích pŕs (bez kostí a kože)
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 petržlenový koreň
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 polievková lyžica oleja
– 1 liter vody
– soľ, korenie podľa chuti
– mletá sladká paprika
– čerstvá petržlenová vňať (na posypanie)

 

Kuracia polievka z kuracích prs

Postup:
1. Kuracie prsia opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. Nakrájame ich na menšie kusy.
2. Cibuľu olúpeme a pokrájame na drobno. Mrkvu, zemiaky a petržlenový koreň olúpeme a nakrájame na kostičky.
3. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu a pretlačený cesnak, až sa cibuľa zjemní.
4. Pridáme mletú sladkú papriku a krátko ju orestujeme.
5. Pridáme nakrájané kuracie prsia a restujeme ich spolu s cibuľou a paprikou. Opepříme a osoľíme podľa chuti.
6. Pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky a petržlenový koreň. Zalejeme vodou a premiešame.
7. Prikryjeme hrniec a necháme variť pri miernom ohni asi 30-40 minút, kým sa mäso zmäkne a zelenina uvarí.
8. Po uvariť polievku môžeme dochutiť soľou a korením podľa chuti.
9. Podávame s nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou na posypanie.

Tento recept na kuraciu polievku je veľmi jednoduchý a chutný. Môžete si ju prispôsobiť svojim chutiam pridávaním ďalších ingrediencií, ako napríklad cestoviny. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *