Sladko-kyslá tekvicová polievka

Recept na Sladko-kyslú tekvicovú polievku:

Ingrediencie:

  • 1 kg tekvice, očistenej a na kocky nakrájanej
  • 1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
  • 3 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 mrkvy, olúpané a nakrájané na kocky
  • 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 jablko, olúpané, vykostené a nakrájané na kocky
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/4 lyžičky mletej muškátového orieška
  • 1/4 lyžičky mletej papriky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na opraženie

 

Sladko-kyslá tekvicová polievka

Postup:

  1. Na panvici na stredne vysokom ohni zohrejte olej. Pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich, kým nebudú mäkké a ľahko zlaté.
  2. Do hrnca s vývarom pridajte nakrájanú tekvicu, mrkvu, zemiaky a jablko. Pridajte opraženú cibuľu a cesnak.
  3. Pridajte mletú škoricu, muškátový oriešok a papriku. Ochutnajte soľou a čiernym korením.
  4. Varíme na miernom ohni, kým sa zelenina úplne neuvarte. To by malo trvať približne 20 – 30 minút.
  5. Použite mixér na vyšľahanie polievky do hladka.
  6. Nalejte späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Ohrejte ju do teplej teploty, nevarte ju.
  7. Ochutnajte a pridajte podľa potreby soľ a korenie.
  8. Podávajte polievku teplú ako predjedlo alebo ako hlavný chod s podmáslím a kôprom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *