Polievka z kyslých zemiakov

Ak chcete pripraviť kyslú zemiakovú polievku, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 gramov zemiakov, olúpaných a nakrájaných na kocky
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice kyslého smotany
  • 1 lyžica octu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • kôpor na dochutenie

 

Polievka z kyslých zemiakov

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a sklovité.
  2. Pridajte zemiaky a orestujte ich spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút. Občas premiešajte.
  3. Zalievajte zeleninovým vývarom a varíme na miernom ohni, kým sa zemiaky nevaria do mäkka. To trvá približne 20-25 minút.
  4. Zmiešajte smotanu na varenie, kyslú smotanu a ocot v miske, a potom túto zmes pridajte do polievky. Dobre premiešajte.
  5. Polievku osolte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
  6. Nechajte ju ešte chvíľu povariť, aby sa všetky chute spojili.
  7. Pred podávaním posypte kôprom.

Dobrú chuť!

 

2)

Polievka z kyslých zemiakov je tradičným jedlom, ktoré sa teší obľube predovšetkým v slovenských domácnostiach. Svojou jedinečnou chuťou a jednoduchým prípravkom ponúka výnimočný zážitok. V tomto recepte vám priblížime, ako si túto lahodnú polievku pripraviť krok za krokom.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g kyslých zemiakov
  • 2 litre zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvý kôpor na posypanie

 

Postup prípravy polievky

1. Na začiatku si pripravte všetky ingrediencie. Kyslé zemiaky dôkladne umyte a nakrájajte na malé kocky.
2. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno a mrkvu s petržlenom nakrájajte na kolieska.
3. V hrnci rozohrejte trošku oleja a opečte cibuľu spolu s cesnakom do sklovita.
4. Pridajte mrkvu a petržlen, a na chvíľu restujte.
5. Následne pridajte nakrájané kyslé zemiaky a zalejte vývarom. Nechajte variť asi 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
6. Nakoniec dochuťte soľou a korením, a na tanier pridajte čerstvý kôpor.

Polievka z kyslých zemiakov je vynikajúca izbová danza, ktorá vás zahreje a zasýti na dlhé hodiny. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Moric65 píše:

    Polievka z kyslých zemiakov sa mi veľmi páči, je to veľmi dobrý recept a chutná vynikajúco!

  2. Jancova Gizela píše:

    Tento recept je úžasný, ľahký na prípravu a skvelé na ochutnanie. Určite ho budem variť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *