Pokiaľ máte záujem o polievku z ružičkového kelu, môžete si ju pripraviť nasledovne:
Ingrediencie:
- 500 g ružičkového kelu
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na prípravu jedál
- Soľ a korenie podľa preferencií
- Olej na opraženie
Polievka z ružičkového kelu
Príprava:
- Ružičkový kel dôkladne umyte a rozdeľte na menšie časti.
- Cibuľu a cesnak očistite a jemne nasekajte.
- Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým sa nezmäknú.
- Pridajte ružičkový kel a restujte ho spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút.
- Do hrnca nalijte zeleninový vývar a varte polievku, kým sa ružičkový kel nezmäkne (približne 20 – 30 minút).
- Po uvarení všetko dôkladne rozmixujte do hladkej textúry.
- Pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte.
- Ochuťte polievku soľou a korením podľa svojich preferencií.
- Podávajte horúcu a môžete ju ozdobiť čerstvými bylinkami podľa vlastného výberu.
Príjemnú chuť!
2) Polievka z ružičkového kelu
Na prípravu polievky z ružičkového kelu budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 1 hlávka ružičkového kelu
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie, bobkový list
– voda
– petržlenová vňať na ozdobenie
Pokyny na prípravu:
1. Kel očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu očistíme a nasekáme na drobné kocky. Mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na malé kusy.
2. Na rozohriatom oleji orestujeme cibuľu spolu s kelom, mrkvou a zemiakmi asi 5 minút, kým zelenina jemne nezozlatne.
3. Pridáme vodu tak, aby všetky kusy zeleniny boli ponorené. Osolíme, okoreníme a pridáme bobkový list.
4. Polievku varíme na miernom ohni asi 20-30 minút, kým zelenina nezmäkne.
5. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, kým nebude hladká. Podľa chuti môžeme pridať ešte soľ a korenie.
6. Polievku podávame posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou. Prajeme dobrú chuť!