Na prípravu tejto lahodnej polievky z údeného mäsa budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 200 g údeného mäsa (napríklad údeného brucha)
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 polievková lyžica oleja
– soľ, korenie a čerstvo nasekaná petržlenová vňať podľa chuti
Polievka z údeného mäsa
Postup:
1. Najprv si pripravte všetky ingrédients. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobné kusy. Mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
2. V hrnci rozhrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Orestujeme ju, kým nezmäkne.
3. Pridáme nakrájané údené mäso a orestujeme ho spolu s cibuľou ešte niekoľko minút.
4. Následne vložíme do hrnca nakrájané zemiaky a mrkvu a podlejeme ich vodou. Osolíme, okoreníme a varíme, kým zelenina nezmäkne.
5. Na záver dochutíme polievku soľou a korením podľa chuti a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
6. Podávame horúcu a môžeme servírovať s čerstvým chlebom.
Táto pripravená polievka z údeného mäsa je výborná na zahriatie v chladných dňoch a poteší aj tých najnáročnejších gurmánov. Dobrú chuť!