Na vytvorenie tejto chutnej polievky z údeného masa budete potrebovať nasledujúce zložky:
– 200 g údeného mäsa (napríklad údeného bôčika)
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 polievková lyžica oleja
– soľ, korenie a čerstvo nasekaná petržlenová vňať podľa chuti
Polievka z údeného mäsa
Postup:
1. Na začiatok si pripravte všetky zložky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
2. V hrnci zohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Orestujeme ju, kým sa nezľahčí.
3. Pridáme nakrájané údené mäso a orestujeme ho spolu s cibuľou ešte pár minút.
4. Potom pridáme nakrájané zemiaky a mrkvu do hrnca a podlejeme ich vodou. Osolíme, okoreníme a necháme variť, kým zelenina nezmäkne.
5. Na záver dochutíme polievku podľa chuti soľou a korením a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
6. Servírujeme horúcu a môžeme podávať s čerstvým chlebom.
Takto pripravená polievka z údeného masa je výborná na zohriatie v chladných dňoch a poteší aj najnáročnejších gurmánov. Dobrú chuť!
Tento recept na polievku z údeného mäsa je skvelý! Robil som ju včera a bola fantastická. Údené mäso dodáva polievke výnimočnú chuť, a mrkva so zemiakmi sú skvelé doplnky. Určite to spravím znova!
Veľmi sa mi páči tento recept! Polievka je nielen chutná, ale aj jednoduchá na prípravu. Údené mäso robí zázraky! Odporúčam všetkým, ktorí majú radi domáce jedlo. Dobrú chuť všetkým kuchárom!
Wow, táto polievka vyzerá úžasne! Pripravujem si ju hneď, ako sa ochladí. Údené mäso je proste najlepšie a tá vôňa, ktorá sa šíri po kuchyni… nemôžem sa dočkať! Ďakujem za super recept!
Tento recept ma úplne dostal! Polievka z údeného mäsa je pre mňa tradičné jedlo a vždy mi pripomenie detstvo. Rád varím pre rodinu a tento recept bude medzi obľúbenými. Ďakujem za inšpiráciu!
Nedávno som vyskúšala túto polievku a bola fantastická! Chutná a s príjemnou arómou. Je to presne to, čo potrebujem v chladných dňoch. Určite budem variť častejšie podľa tohto receptu!