Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami

Pomaly pečené kuracie stehná s maslom a bylinkami.

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nastrúhané)
  • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
  • 1 čajová lyžička sušenej šalvie
  • 1 čajová lyžička sušenej rozmarínu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vkusu

 

Pomaly pečené kuracie stehná s maslom a bylinkami

Návod na prípravu:

  1. Kuracie stehná umyte pod prúdom vody a osušte ich kuchynskou utierkou.
  2. Na strednom ohni rozpustite maslo v hrnci.
  3. Pridajte nastrúhaný cesnak a orestujte ho, kým zmäkne a nezačne voňať.
  4. K cesnaku prisypte majoránku, šalviu a rozmarín a orestujte spolu na chvíľu, aby sa prebudila ich aróma.
  5. Vložte kuracie stehná do hrnca a opečte ich na zlato z každej strany.
  6. Teplotu znížte na minimum, pridajte soľ a korenie a zakryte hrniec pokrievkou.
  7. Nechajte stehná pomaly dusiť približne 45-50 minút, alebo kým mäso nezmäkne a nebude šťavnaté.
  8. Po upečení nechajte stehná chvíľu odpočívať pred podávaním.

Tento recept na pomaly pečené kuracie stehná s maslom a bylinkami je výborný spôsob, ako si vychutnať šťavnaté a chutné kurča. Odporúčame podávať s dusenou zeleninou alebo zemiakovou kašou. Prajeme dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kožou)
  • 100 g masla
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 polievková lyžica čerstvého rozmarínu (nasekaného)
  • 1 polievková lyžica čerstvého tymiánu (nasekaného)
  • 1 polievková lyžica čerstvej petržlenovej vňate (nasekanej)
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 1 citrón (na plátky)
  • 1 cibuľa (pokrájaná na štvrtiny)
  • 1 šálka kuracieho vývaru alebo bieleho vína (voliteľne)

Postup:

  1. Príprava kuracích stehien:

    Kuracie prsia v jenskej mise

    Kuracie prsia v jenskej mise

    Čítať viac »

    • Najskôr dôkladne umyte kuracie stehná a osušte ich papierovým utierkom. Osolte a okoreňte z oboch strán.
  2. Príprava bylinkovej zmesi:

    • V miske skombinujte nasekaný cesnak, rozmarín, tymián a petržlenovú vňať. Zmiešajte s roztopeným maslom a dobre premiešajte.
  3. Pecenie:

    • Rúru nahrejte na 160 °C (320 °F).
    • Na hlbokú panvicu alebo pekáč umiestnite kuracie stehná kožou nahor. Dochutíme bylinkovým maslom a rovnomerne natrite všetky strany, aby sa bylinky dostali do kontaktu s mäsom.
    • Okolo stehien rozložte plátky citrónu a štvrtiny cibule.
  4. Pridanie vývaru (voliteľné):

    • Ak sa rozhodnete použiť kurací vývar alebo víno, teraz ho nalejte okolo kuracích stehien. To udrží mäso šťavnaté a obohatí jedlo o hlbokú chuť.
  5. Pečenie:

    • Pokryte pekáč pokrievkou alebo alobalom a pečte v predhriatej rúre asi 1,5 hodiny. Následne odkryte a pečte ešte 30 minút, kým koža nezíska zlatistú a chrumkavú textúru.
  6. Podávanie:

    • Akonáhle sú stehná hotové, vyberte ich z rúry a nechajte pár minút oddychovať. Podávajte s obľúbenou prílohou, ako je zemiaková kaša, ryža alebo čerstvá zelenina.
  7. Tip:

    • Ostatné bylinkové maslo môžete využiť na ochutenie zeleniny alebo iného druhu mäsa.

Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Zdurica píše:

    Recept znie super, musím ho skúsiť!

  2. Aurel78 píše:

    Tento recept na kuracie stehná vyznieva chutne, rada ho vyskúšam.

  3. Radomir Kopecka píše:

    Určite vyskúšam tento recept, znie to veľmi jednoducho a chutne.

  4. Drahoslava92 píše:

    Vyzerá to veľmi chutne, určite vyskúšam tento recept.