Podľa mňa je najlepšia praženica s tuniakom recept tu. Ale dnes som si pripravila tú s cuketou.
Praženica s cuketou recept
Praženica s cuketou je vynikajúci a lahodný pokrm, ktorý môžete pripraviť jednoducho a rýchlo. Tu je recept:
Suroviny:
- 2 veľké vajcia
- 1 malá cuketa
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 plátky syra (podľa vlastného výberu)
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olej na vyprážanie
Postup:
- Cuketu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky alebo nastrúhame na hrubšom strúhadle. Cibuľu a cesnak drobno nakrájame.
- V miske vymiešame vajcia so soľou a korením.
- Na panvici rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
- Potom pridáme nakrájanú cuketu a dusíme ju asi 5 minút, kým zmäkne.
- Vajcia zmiešame s cuketou a cibuľou na panvici a dobre premiešame.
- Na polovičku zmesi pridáme plátok syra a necháme ho roztopiť.
- Praženicu otočíme a opečieme aj z druhej strany, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu.
- Hotovú praženicu podávame ešte teplú, prípadne ju môžeme ozdobiť bylinkami alebo čerstvou zeleninou.
Praženica s cuketou je skvelou voľbou na jedálnom lístku pre milovníkov zeleniny alebo pre tých, ktorí sa chcú stravovať ľahšie. Dobrú chuť!
2)
Praženica s cuketou je lahodné a výživné jedlo, ktoré si môžete pripraviť na raňajky alebo večeru. Tento recept je jednoduchý, rýchly a s použitím čerstvých ingrediencií, ktoré pridávajú skvelú chuť a textúru. Môžete ho obohatiť o rôzne bylinky a koreniny podľa vlastnej chuti.
Ingrediencie na prípravu praženice s cuketou
Na tento recept potrebujete nasledovné ingrediencie:
- 2 stredne veľké vajcia
- 1 stredná cuketa
- 1 cibuľa
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej alebo maslo
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy praženice
Začnite tak, že si umyjete a nastrúhate cuketu na jemnom strúhadle. Cibuľu nakrájajte na drobno. Na panvicu pridajte olivový olej alebo maslo a nechajte ho roztopiť na strednom ohni.
Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a restujte, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu. Následne pridajte nastrúhanú cuketu a restujte ďalších 5 minút, kým nezmäkne a neuvoľní vodu.
V miske si rozšľahajte vajcia so soľou a korením. Nalejte ich na panvicu s cuketou a cibuľou. Miešajte, kým sa vajcia nespoja a nezískajú požadovanú konzistenciu.
Praženicu podávajte teplú, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete ju servírovať s čerstvým chlebom alebo na toaste. Praženica s cuketou je skvelým pokrmom pre každého, kto hľadá zdravú a rýchlu alternatívu k tradičným raňajkám.
Taký lahodný recept, vyskúšam ho zajtra na raňajky.
Vyznie to naozaj výborne, také jednoduché.
Skvelá chuť a rýchlo sa pripraví.
Veľmi zaujímavé, určite sa pokúsime to pripraviť.
Takýto zdravý pokrm a ešte aj rýchly! Super.