Praženica s cuketou recept

Podľa mňa je najlepšia praženica s tuniakom recept tu. Ale dnes som si pripravila tú s cuketou.

Praženica s cuketou recept

Praženica s cuketou je vynikajúci a lahodný pokrm, ktorý môžete pripraviť jednoducho a rýchlo. Tu je recept:

Suroviny:

  • 2 veľké vajcia
  • 1 malá cuketa
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 plátky syra (podľa vlastného výberu)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. Cuketu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky alebo nastrúhame na hrubšom strúhadle. Cibuľu a cesnak drobno nakrájame.
  2. V miske vymiešame vajcia so soľou a korením.
  3. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
  4. Potom pridáme nakrájanú cuketu a dusíme ju asi 5 minút, kým zmäkne.
  5. Vajcia zmiešame s cuketou a cibuľou na panvici a dobre premiešame.
  6. Na polovičku zmesi pridáme plátok syra a necháme ho roztopiť.
  7. Praženicu otočíme a opečieme aj z druhej strany, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu.
  8. Hotovú praženicu podávame ešte teplú, prípadne ju môžeme ozdobiť bylinkami alebo čerstvou zeleninou.

Praženica s cuketou je skvelou voľbou na jedálnom lístku pre milovníkov zeleniny alebo pre tých, ktorí sa chcú stravovať ľahšie. Dobrú chuť!

 

2)

Praženica s cuketou je lahodné a výživné jedlo, ktoré si môžete pripraviť na raňajky alebo večeru. Tento recept je jednoduchý, rýchly a s použitím čerstvých ingrediencií, ktoré pridávajú skvelú chuť a textúru. Môžete ho obohatiť o rôzne bylinky a koreniny podľa vlastnej chuti.

Ingrediencie na prípravu praženice s cuketou

Na tento recept potrebujete nasledovné ingrediencie:

  • 2 stredne veľké vajcia
  • 1 stredná cuketa
  • 1 cibuľa
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej alebo maslo
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy praženice

Začnite tak, že si umyjete a nastrúhate cuketu na jemnom strúhadle. Cibuľu nakrájajte na drobno. Na panvicu pridajte olivový olej alebo maslo a nechajte ho roztopiť na strednom ohni.

Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a restujte, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu. Následne pridajte nastrúhanú cuketu a restujte ďalších 5 minút, kým nezmäkne a neuvoľní vodu.

V miske si rozšľahajte vajcia so soľou a korením. Nalejte ich na panvicu s cuketou a cibuľou. Miešajte, kým sa vajcia nespoja a nezískajú požadovanú konzistenciu.

Praženicu podávajte teplú, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete ju servírovať s čerstvým chlebom alebo na toaste. Praženica s cuketou je skvelým pokrmom pre každého, kto hľadá zdravú a rýchlu alternatívu k tradičným raňajkám.

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Eduard Gonova píše:

    Taký lahodný recept, vyskúšam ho zajtra na raňajky.

  2. Irma Mala píše:

    Vyznie to naozaj výborne, také jednoduché.

  3. Karina Malikova píše:

    Skvelá chuť a rýchlo sa pripraví.

  4. Paulina11 píše:

    Veľmi zaujímavé, určite sa pokúsime to pripraviť.

  5. Gstastna píše:

    Takýto zdravý pokrm a ešte aj rýchly! Super.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *