Pražské kuracie rezne

Tu je recept na pražské kuracie rezne v slovenčine:

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracieho mäsa na rezne
  • soľ a čierne korenie na doladenie chuti
  • múka na obalenie
  • 2 vajcia
  • strúhanka na obalenie
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky syra (napríklad eidam alebo gouda)
  • olej na vyprážanie

Príprava:

  1. Mäso jemne naklepte, osolte a okoreňte z oboch strán.
  2. Každý kúsok mäsa obalte najprv v múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke.
  3. Na panvici s dostatočným množstvom oleja opečte rezne z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé a voňavé.
  4. Na každý rezen položte jednu plátku šunky a kúsok syra.
  5. Zakryte panvicu, znížte teplotu a nechajte syr roztopiť.
  6. Podávajte s obľúbenou prílohou, napríklad so zemiakmi alebo dusenou zeleninou.

Prajem vám dobrú chuť! Ak by ste chceli vedieť viac, stačí sa ozvať.

 

Pražské kuracie rezne - 2

2) Pražské kuracie rezne

Ingrediencie:

  • 4 kuracie prsia
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 2 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 150 g strúhanky
  • 100 g parmezánu alebo iného tvrdého syra (nastrúhaného)
  • 100 g masla (na vyprážanie)
  • 2 až 3 lyžice olivového oleja (nepovinné)
  • Citrón na servírovanie
  • Zelenina alebo šalát na prílohu (nepovinné)

Príprava:

Kuracie stehná na hríboch

Kuracie stehná na hríboch

Čítať viac »

  1. Príprava kuracích pŕs:

    • Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte. Následne ich nakrájajte na tenšie plátky (približne 1 cm hrubé) a jemne naklepte. Pridáme soľ a koreniny.
  2. Príprava trojobalu:

    • Pripravte si tri misky: do prvej nasypte hladkú múku, do druhej rozšľahané vajcia a do tretej zmiešajte strúhanku a nastrúhaný parmezán.
  3. Obalovanie:

    • Plátky kuracieho mäsa najprv obalte v múke, potom ich ponorte do rozšľahaných vajec a nakoniec ich obaľte v strúhanke so syrom. Uistite sa, že sú rezne dôkladne obalené.
  4. Vyprážanie:

    • Na panvici rozohrejte maslo a ak je to potrebné, pridajte aj olivový olej. Keď sa maslo rozpustí a začne šumieť, opatrne na ňu položte obalené rezne. Vyprážajte ich na strednom ohni približne 4-5 minút z každej strany, alebo kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
  5. Podávanie:

    • Po vyprážaní položte rezne na papierové utierky, aby sa zbavili nadbytočného tuku. Servírujte horúce a pokvapkajte čerstvým citrónom. Môžete ich podávať s prílohami, ako je zemiakový šalát, ryža alebo čerstvá zelenina.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Avatar of Tradicova Tradicova píše:

    Mňam! Toto je môj obľúbený recept na kuracie rezne. Vždy vyjde skvelý a chutný!

  2. Avatar of Viera Kralova Viera Kralova píše:

    Ďakujem za skvelý postup! Určite vyskúšam tento recept.

  3. Avatar of Stela19 Stela19 píše:

    Neviem sa dočkať, až si dám túto lahôdku k obedu. Recept znie super!

  4. Avatar of Ignac Oslejova Ignac Oslejova píše:

    Vyzera to chutne, musim to vyskusat.

  5. Avatar of Kristof Bartos Kristof Bartos píše:

    Kuracie rezne su moja obľúbená jedlo. Pražský recept je super!

  6. Avatar of Anonym píše:

    Vyzera to chutne, ako dobre. Musím si zapisat tento recept a vyskusat doma.

  7. Avatar of Milo123 Milo123 píše:

    Tento recept na pražské kuracie rezne vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam, milujem chrumkavé jedlá. Mám rád, ako sa syr roztopí a dodá jedlu chuť. Dúfam, že aj ostatní si na ňom pochutnajú!

    1. Avatar of KikiM KikiM píše:

      Presne tak, Milo! Môj obľúbený recept na večeru. Suroviny sú jednoduché a výsledok je úžasný!

  8. Avatar of SandyP SandyP píše:

    Dobrý deň! Tento recept vyzerá veľmi chutne a jednoducho sa pripravuje. Rada varím pre svoju rodinu a verím, že im toto jedlo urobí radosť!

  9. Avatar of Miro123 Miro123 píše:

    Tento recept na pražské kuracie rezne je skvelý! Robil som ich podľa postupu a chutili fantasticky. Moja rodina bola nadšená! Určite vyskúšam znova.

  10. Avatar of JankaKuchynka JankaKuchynka píše:

    Super recept! Kuracie rezne sú moje obľúbené jedlo. Dnes som ich pripravila na večeru a všetkým veľmi chutili. Ďakujem za tip!

  11. Avatar of PetrikHrac PetrikHrac píše:

    Mňam, pražské rezne sú skvelé! Rýchlo a jednoducho sa robia. Vrelo odporúčam každému, kto má rád chutné jedlo!

    1. Avatar of LuciaZabava LuciaZabava píše:

      Súhlasím, Petri! Chutnali nám aj s domácou omáčkou. Určite to skúsim ešte raz!

  12. Avatar of KuboCestovatel KuboCestovatel píše:

    Tento recept je jednoducho úžasný! Kuracie rezne boli chrumkavé a šunka so syrom im dodali skvelú chuť. Dobrý tip na rýchly obed!

  13. Avatar of SofiaKreativna SofiaKreativna píše:

    Tak toto je presne to, čo som hľadala! Chcem pripraviť niečo špeciálne pre rodinu a tento recept mi perfektne vyhovuje. Ďakujem!

  14. Avatar of $miley$ $miley$ píše:

    *tleská* To bolo fantastické jedlo! Robila som ho presne podľa návodu a vyšlo to výborne. Kto by si pomyslel, že je to také jednoduché?

  15. Avatar of _Marek_89_ _Marek_89_ píše:

    ‚Kuracie rezne‘ – to je klasika, ktorá nikdy nesklame! Môj obľúbený spôsob, ako si ich pripraviť, a tento recept ma len utvrdil v tom, aké sú skvelé.

  16. Avatar of !Petra! !Petra! píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ sa mi veľmi páči. Tento recept som si uložila do obľúbených a už sa teším na varenie cez víkend.

  17. Avatar of RoboFanatik RoboFanatik píše:

    Pražské kuracie rezne sú top! Všetci doma ich milujú, keď ich pripravím podľa tohoto receptu. Oplatí sa vyskúšať!

  18. Avatar of ZuzanaVesela ZuzanaVesela píše:

    Perfektný recept pre rodinné večere! Kuracie rezne sa nám podarili na jednotku s hviezdičkou. Urobím ich určite znova!