Pretlak na pizzu:
- 400 g zrelých paradajok
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 malá cibuľa, nasekaná
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušeného bazalku
- 1 lyžička cukru
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Pretlak na pizzu, špagety, makaróny
- Paradajky zbavte stoniek, nakrájajte na polovice a zbavte ich vnitorných častí.
- V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak.
- Opražte cibuľu a cesnak dozlatista.
- Pridajte k tomu paradajky a nechajte ich variť na strednom ohni približne 15 minút, aby sa pretlak zhustil.
- Pridajte sušené bylinky, cukor, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
- Pokračujte varením pretlaku ešte 10 minút, aby sa všetky chute pekne prepojili.
- Nechajte pretlak vychladnúť a potom ho môžete použiť na pripravenie vynikajúcej pizze!
Omáčka na špagety:
- 400 g zrelých paradajok
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 malá cibuľa, nasekaná
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušeného bazalku
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Paradajky zbavte stoniek, nakrájajte na polovice a zbavte ich vnitorných častí.
- V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak.
- Opražte cibuľu a cesnak dozlatista.
- Pridajte k tomu paradajky a nechajte ich variť na strednom ohni približne 15 minút, aby sa omáčka zhustila.
- Pridajte sušené bylinky, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
- Pokračujte varením omáčky ešte 10 minút, aby sa všetky chute pekne prepojili.
- Omáčku nechajte vychladnúť a potom ju môžete použiť na polievanie špagiet!
Omáčka na makaróny:
- 400 g zrelých paradajok
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 malá cibuľa, nasekaná
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušeného bazalku
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Paradajky zbavte stoniek, nakrájajte na polovice a zbavte ich vnitorných častí.
- V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak.
- Opražte cibuľu a cesnak dozlatista.
- Pridajte k tomu paradajky a nechajte ich variť na strednom ohni približne 15 minút, aby sa omáčka zhustila.
- Pridajte sušené bylinky, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
- Pokračujte varením omáčky ešte 10 minút, aby sa všetky chute pekne prepojili.
- Omáčku nechajte vychladnúť a potom ju môžete použiť na obalenie makarónov!
Dúfam, že tieto recepty vám pomôžu pri príprave vynikajúcich jedál. Dobrú chuť!
Tento recept na pretlak na pizzu je super! Vždy som si myslel, že to zvládnem len s kupovaným, ale teraz sa teším na domácu verziu. Paradajky a bylinky robia svoje. Určite to vyskúšam a urobím rodine radosť!
Wow, aký jednoduchý a chutný recept! Milujem jedlá z čerstvých surovín. Tento pretlak určite oživí moje pizze a špagety. Už sa neviem dočkať, kedy to skúsim! Ďakujem za inšpiráciu!
Skvelý recept! Nikdy som si nemyslela, že urobiť pretlak je také jednoduché. Paradajky sú zdravé a chutné. Vrelo odporúčam všetkým, ktorí milujú varenie doma. Urobím ho už tento víkend!
Tento recept ma veľmi potešil! Užívanie si čerstvých surovín je pre mňa dôležité a tento pretlak bude perfektnou prísadou do mojich obľúbených jedál. Ďakujem za zdieľanie týchto skvelých tipov!
Jasné, toto je presne to, čo som hľadal! Konečne niečo jednoduché na prípravu. Moja rodina miluje pizzu a s týmto pretlakom im určite spravím radosť. Teším sa na výsledok!
Recept vyzerá fantasticky! Milujem varenie s čerstvými paradajkami a bylinkami, dodávajú jedlu úplne iný rozmer. Určite ho vyskúšam pri najbližšej večeri s priateľmi.
! Skvelý tip na domácu omáčku! Tak jednoduché a pritom tak chutné. Určite vyskúšam aj kombinácie so špagetami a makarónmi. Vďaka za skvelú inšpiráciu k vareniu!
@Mám rád varenie a tento recept je presne to, čo potrebujem! Čerstvé paradajky sú najlepšie a kombinácia prísad vyzerá úžasne. Urobím to na víkendovú večeru so svojou rodinou.
! Tento pretlak vyzerá veľmi lákavo! Naozaj sa teším na jeho prípravu doma; verím, že mi dodá novú chuť do klasických jedál ako pizza či špagety.
! Super nápad urobiť vlastný pretlak na pizzu! S čerstvými ingredienciami sa vždy dá dosiahnuť lepší chuťový zážitok ako z obchodu. Veľmi ma inšpiroval tento recept!