Pretlak na pizzu:
- 400 g zrelých paradajok
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 malá cibuľa, nakrájaná na drobno
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička cukru
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
Pretlak na pizzu, špagety, makaróny
- Paradajky dôkladne umyte, odstráňte stonky, pretnite na polovice a zbavte vnútorných častí.
- Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom.
- Restujte cibuľu s cesnakom do zlatista.
- Pridajte paradajky a varte na strednom ohni asi 15 minút, až kým sa zmes nezredukuje.
- Do zmesi vmiešajte sušené bylinky, cukor, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
- Varenie pretlaku pokračujte ďalších 10 minút, aby sa chute spojili.
- Nechajte pretlak vychladnúť a následne ho môžete využiť na prípravu lahodnej pizze!
Omáčka na špagety:
- 400 g zrelých paradajok
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 malá cibuľa, nakrájaná na drobno
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušenej bazalky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
- Paradajky dôkladne umyte, odstráňte stonky, pretnite na polovice a zbavte vnútorných častí.
- Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom.
- Restujte cibuľu s cesnakom do zlatista.
- Pridajte paradajky a varte na strednom ohni asi 15 minút, až kým sa omáčka nezredukuje.
- Do omáčky vmiešajte sušené bylinky, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
- Varenie omáčky pokračujte ďalších 10 minút, aby sa všetky chute spojili.
- Nechajte omáčku vychladnúť a následne ju môžete využiť na polevu špagiet!
Omáčka na makaróny:
- 400 g zrelých paradajok
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 malá cibuľa, nakrájaná na drobno
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
- Paradajky zbavte stoniek, rozkrojte ich na polovice a odstráňte vnútorné časti.
- V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte najemno nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Opražte cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistý odtieň.
- Pridajte paradajky a nechajte variť na strednom ohni zhruba 15 minút, aby sa omáčka zahustila.
- Pridajte sušené bylinky, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
- Varenie omáčky pokračujte ešte 10 minút, aby sa všetky chute pekne skombinovali.
- Nechajte omáčku vychladnúť a následne ju môžete použiť na obalenie makarónov!
Verím, že tieto recepty vám poslúžia pri príprave skvelých pokrmov. Dobrú chuť!