Pretlak na pizzu, špagety, makaróny

Pretlak na pizzu:

  • 400 g zrelých paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička cukru
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií

 

Pretlak na pizzu, špagety, makaróny

  1. Paradajky dôkladne umyte, odstráňte stonky, pretnite na polovice a zbavte vnútorných častí.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom.
  3. Restujte cibuľu s cesnakom do zlatista.
  4. Pridajte paradajky a varte na strednom ohni asi 15 minút, až kým sa zmes nezredukuje.
  5. Do zmesi vmiešajte sušené bylinky, cukor, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
  6. Varenie pretlaku pokračujte ďalších 10 minút, aby sa chute spojili.
  7. Nechajte pretlak vychladnúť a následne ho môžete využiť na prípravu lahodnej pizze!

Omáčka na špagety:

  • 400 g zrelých paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
  1. Paradajky dôkladne umyte, odstráňte stonky, pretnite na polovice a zbavte vnútorných častí.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom.
  3. Restujte cibuľu s cesnakom do zlatista.
  4. Pridajte paradajky a varte na strednom ohni asi 15 minút, až kým sa omáčka nezredukuje.
  5. Do omáčky vmiešajte sušené bylinky, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
  6. Varenie omáčky pokračujte ďalších 10 minút, aby sa všetky chute spojili.
  7. Nechajte omáčku vychladnúť a následne ju môžete využiť na polevu špagiet!

Omáčka na makaróny:

Plnené kuracie prsia šunkou a syrom

Plnené kuracie prsia šunkou a syrom

Čítať viac »

  • 400 g zrelých paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
  1. Paradajky zbavte stoniek, rozkrojte ich na polovice a odstráňte vnútorné časti.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte najemno nakrájanú cibuľu a cesnak.
  3. Opražte cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistý odtieň.
  4. Pridajte paradajky a nechajte variť na strednom ohni zhruba 15 minút, aby sa omáčka zahustila.
  5. Pridajte sušené bylinky, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
  6. Varenie omáčky pokračujte ešte 10 minút, aby sa všetky chute pekne skombinovali.
  7. Nechajte omáčku vychladnúť a následne ju môžete použiť na obalenie makarónov!

Verím, že tieto recepty vám poslúžia pri príprave skvelých pokrmov. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Macko123 píše:

    Tento recept na pretlak na pizzu je super! Vždy som si myslel, že to zvládnem len s kupovaným, ale teraz sa teším na domácu verziu. Paradajky a bylinky robia svoje. Určite to vyskúšam a urobím rodine radosť!

  2. Slniečko99 píše:

    Wow, aký jednoduchý a chutný recept! Milujem jedlá z čerstvých surovín. Tento pretlak určite oživí moje pizze a špagety. Už sa neviem dočkať, kedy to skúsim! Ďakujem za inšpiráciu!

  3. Pohodárka píše:

    Skvelý recept! Nikdy som si nemyslela, že urobiť pretlak je také jednoduché. Paradajky sú zdravé a chutné. Vrelo odporúčam všetkým, ktorí milujú varenie doma. Urobím ho už tento víkend!

  4. JasnáHlava píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Užívanie si čerstvých surovín je pre mňa dôležité a tento pretlak bude perfektnou prísadou do mojich obľúbených jedál. Ďakujem za zdieľanie týchto skvelých tipov!

  5. Kuchárik2023 píše:

    Jasné, toto je presne to, čo som hľadal! Konečne niečo jednoduché na prípravu. Moja rodina miluje pizzu a s týmto pretlakom im určite spravím radosť. Teším sa na výsledok!

  6. ChutnáBubina píše:

    Recept vyzerá fantasticky! Milujem varenie s čerstvými paradajkami a bylinkami, dodávajú jedlu úplne iný rozmer. Určite ho vyskúšam pri najbližšej večeri s priateľmi.

  7. DobrôJídlo píše:

    ! Skvelý tip na domácu omáčku! Tak jednoduché a pritom tak chutné. Určite vyskúšam aj kombinácie so špagetami a makarónmi. Vďaka za skvelú inšpiráciu k vareniu!

  8. _VarenieJeZábava_ píše:

    @Mám rád varenie a tento recept je presne to, čo potrebujem! Čerstvé paradajky sú najlepšie a kombinácia prísad vyzerá úžasne. Urobím to na víkendovú večeru so svojou rodinou.

  9. _RadosťZoVarenia_ píše:

    ! Tento pretlak vyzerá veľmi lákavo! Naozaj sa teším na jeho prípravu doma; verím, že mi dodá novú chuť do klasických jedál ako pizza či špagety.

  10. _KreatívnyKuchár_ píše:

    ! Super nápad urobiť vlastný pretlak na pizzu! S čerstvými ingredienciami sa vždy dá dosiahnuť lepší chuťový zážitok ako z obchodu. Veľmi ma inšpiroval tento recept!