Ragú z bravčovej krkovičky s fazuľou

Tu je recept na “Ragú z bravčovej krkovičky s fazuľou”:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky, nakrájanej na kocky
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 mrkva, nakrájaná na kocky
  • 1 stonka zeleru, nakrájaná na kocky
  • 200 g konzervovanej bielej fazule, opláchnutej
  • 200 ml zeleninového alebo hovädzieho vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
  • olivový olej na varenie

 

Ragú z bravčovej krkovičky s fazuľou

Postup:

  1. Rozohrejte veľký hrniec alebo nízkouhlíkový hrniec na strednom ohni. Pridajte trochu olivového oleja a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezhnednú a nestanú sa priehľadné.
  2. Pridajte kocky bravčovej krkovičky do hrnca a opražte ich zo všetkých strán. Týmto postupom získate bohatú chuť.
  3. Keď je bravčové mäso opražené, pridajte mrkvu a zeler. Orestujte ich niekoľko minút, kým sa začnú zmäknúť.
  4. Primiešajte paradajkový pretlak, papriku a sušený tymián. Opekajte ešte minútu, aby sa uvoľnili chute.
  5. Zalejte červeným vínom a nechajte asi dve minúty povariť, aby sa alkohol odparil.
  6. Pridajte do hrnca zeleninový alebo hovädzí vývar a opláchnutú bielu fazuľu. Dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením.
  7. Znížte teplotu na minimum, zakryte hrniec a nechajte ragú variť asi 1,5 až 2 hodiny, alebo kým sa bravčové mäso zmäkne a chute sa prepoja.
  8. Ochutnajte a prípadne pridajte viac korenia podľa potreby.
  9. Podávajte ragú horúce, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Chutí vynikajúco s hranolkami alebo dusenou ryžou.

Dobrú chuť k vášmu vydatnému “Ragú z bravčovej krkovičky s fazuľou”!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 1 plechovka bielej alebo červenej fazule (cca 400 g)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 paprika (ružová alebo červená)
  • 400 g kockovej rajčinovej omáčky (alebo paradajkový pretlak)
  • 1 ČL mletej papriky (sladkej alebo pikantnej)
  • 1/2 ČL sušeného oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 ml vody alebo vývaru
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na kocky o veľkosti približne 2-3 cm. Cibuľu, cesnak, mrkvu a papriku nakrájajte na malé kocky alebo prúžky.

  2. Orestovanie mäsa: Na veľkej panvici alebo hrnci rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nakrájané kúsky krkovičky a orestujte ich do zlatohneda. Orestované mäso premiestnite na tanier.

  3. Zelenina: Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu. Potom pridajte mrkvu a papriku, orestujte ich ešte niekoľko minút.

  4. Pridanie mäsa: Vráťte orestované mäso do panvice so zeleninou. Pridajte mletú papriku, oregano, soľ a korenie. Dobre premiešajte.

  5. Príprava ragú: Pridajte rajčinovú omáčku a vodu alebo vývar. Dobre premiešajte a privedte k varu. Znížte teplotu, prikryte a varte približne 30 minút, občas premiešajte.

  6. Fazuľa: Po 30 minútach varenia pridajte fazuľu (predtým ju prepláchnite pod tečúcou vodou, ak používate konzervovanú fazuľu). Nechajte povariť ďalších 10-15 minút, aby sa chute prepojili.

  7. Podávanie: Ragú podávajte horúce, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete ho podávať so zemiačkami, ryžou alebo chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *