Rýchla rascová polievka s vajíčkom

20min

Tu je rýchly a jednoduchý recept na rascovú polievku s vajíčkom:

  • Príprava času: 10 minút
  • Čas varenia: 10 minút
  • Celkový čas: 20 minút
  • Porcie: 4

Zložky:

  • 1 liter vývaru (môžete použiť zeleninový, kurací alebo hovädzí vývar)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 400 ml smotany na varenie
  • 4 vajcia
  • 2 lyžičky rasce
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Rýchla rascová polievka s vajíčkom

Postup:

  1. Rozohrejte hrniec na strednom ohni a roztopte maslo. Pridajte cesnak a cibuľu a dusíme ich dozlatista.
  2. Primiešajte múku do cibule a cesnaku a miešajte 1-2 minúty, až kým zmes nezhnedne a nezačne príjemne vonieť.
  3. Pomaly nalejte vývar do hrnca a dobre premiešajte, aby sa vytvorila hladká zmes. Pridajte smotanu na varenie a znova premiešajte.
  4. Pridajte rasce a za stáleho miešania priveďte polievku k varu. Znížte teplotu a varíme 5-7 minút, alebo kým sa rasce nezmäknú.
  5. Vezmite si vajcia a dôkladne ich rozšľahajte do misky. Potom varte miešané vajíčka vo vriacom vývare. Miešaním vytvorte efekt vločiek.
  6. Ochutnajte polievku soľou a korením a prípadne dochuťte podľa svojich preferencií.
  7. Hotovú polievku rozdeľte do misiek a podávajte teplú.

Dúfam, že si vychutnáte túto skvelú rascovú polievku s vajíčkom!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 liter zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 1 stredná cibuľa
  • 1-2 zemiaky
  • 1 mrkva
  • 2 lyžice rascovej semienka
  • 2 vajíčka
  • Soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 lyžice oleja (olivový alebo slnečnicový)
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava surovín: Opláchnite a očistite zemiaky a mrkvu. Zemiaky nakrájajte na malé kocky a mrkvu na tenké kolieska. Cibuľu nadrobno nasekajte.

  2. Smaženie cibule: Vo veľkom hrnci zohrejte olej na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a smažte ju, kým nie je sklenená a zlatistá.

  3. Pridanie zeleniny: Pridajte nakrájané zemiaky a mrkvu do hrnca. Krátko restujte 2-3 minúty, aby sa zelenina trochu osmažila.

  4. Príprava polievky: Nalejte vývar do hrnca so zeleninou a priveďte k varu. Po dosiahnutí varu znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 10-15 minút, kým nie je zelenina mäkká.

  5. Pridanie rascovej semienka: Keď je zelenina skoro hotová, pridajte rascu a dochuťte soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Varíme ďalších 5 minút.

  6. Vajcia do polievky: Rozbite vajíčka do misky a jemne ich premiešajte. Následne ich pomaly a opatrne vlejte do polievky za stáleho miešania, aby sa vajcia poliali a vytvorili malé vločky.

  7. Servírovanie: Polievku ešte raz prevarte, prípadne dochuťte podľa potreby. Na tanieri môžete posypať čerstvou petržlenovou vňaťou, ak máte radi.

  8. Podávanie: Rýchlu rascovú polievku s vajíčkom podávajte teplú, ideálne s čerstvým chlebom alebo pečivom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

8 Komentárov

  1. tesla píše:

    Táto rýchla rascová polievka s vajíčkom je úplne dokonalá na chladné dni. Je jednoduchá na prípravu a skvelo zahreje telo. Určite ju vyskúšaj, neľutuješ! Prijemný obed všetkým!

  2. Bohdana Skriniar píše:

    Rýchly a jednoduchý recept. Túto rascovú polievku s vajíčkom musím skúsiť!

  3. Lukas03 píše:

    Výborný nápad pridať rasce do polievky. Určite vyskúšam tento recept!

  4. Milena Dekys píše:

    Super recept, ľahké na prípravu. Mám rada rascovú polievku, takže určite vyskúšam tento recept!

  5. Blanka Dostal píše:

    Skvelý postup krok za krokom, ľahko sa to uvarí. Táto rascová polievka s vajíčkom je úžasná.

  6. Hanzal Darina píše:

    S touto chutnou rascovou polievkou s vajíčkom si budeme všetci doma pochutnávať.

  7. Rmajesky píše:

    Chutné a zdravé jedlo, ktoré sa dá pripraviť aj pre veľké rodinné oslavy.

  8. Zbugar píše:

    Po tomto skvelom článku hneď idem variť túto chutnú polievku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *