20min
Tu je rýchly a jednoduchý recept na rascovú polievku s vajíčkom:
- Príprava času: 10 minút
- Čas varenia: 10 minút
- Celkový čas: 20 minút
- Porcie: 4
Zložky:
- 1 liter vývaru (môžete použiť zeleninový, kurací alebo hovädzí vývar)
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice múky
- 400 ml smotany na varenie
- 4 vajcia
- 2 lyžičky rasce
- soľ a korenie podľa chuti
Rýchla rascová polievka s vajíčkom
Postup:
- Rozohrejte hrniec na strednom ohni a roztopte maslo. Pridajte cesnak a cibuľu a dusíme ich dozlatista.
- Primiešajte múku do cibule a cesnaku a miešajte 1-2 minúty, až kým zmes nezhnedne a nezačne príjemne vonieť.
- Pomaly nalejte vývar do hrnca a dobre premiešajte, aby sa vytvorila hladká zmes. Pridajte smotanu na varenie a znova premiešajte.
- Pridajte rasce a za stáleho miešania priveďte polievku k varu. Znížte teplotu a varíme 5-7 minút, alebo kým sa rasce nezmäknú.
- Vezmite si vajcia a dôkladne ich rozšľahajte do misky. Potom varte miešané vajíčka vo vriacom vývare. Miešaním vytvorte efekt vločiek.
- Ochutnajte polievku soľou a korením a prípadne dochuťte podľa svojich preferencií.
- Hotovú polievku rozdeľte do misiek a podávajte teplú.
Dúfam, že si vychutnáte túto skvelú rascovú polievku s vajíčkom!
2)
Ingrediencie:
- 1 liter zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 1 stredná cibuľa
- 1-2 zemiaky
- 1 mrkva
- 2 lyžice rascovej semienka
- 2 vajíčka
- Soľ podľa chuti
- Mleté čierne korenie podľa chuti
- 1-2 lyžice oleja (olivový alebo slnečnicový)
- Čerstvá petržlenová vňať na posypanie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava surovín: Opláchnite a očistite zemiaky a mrkvu. Zemiaky nakrájajte na malé kocky a mrkvu na tenké kolieska. Cibuľu nadrobno nasekajte.
-
Smaženie cibule: Vo veľkom hrnci zohrejte olej na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a smažte ju, kým nie je sklenená a zlatistá.
-
Pridanie zeleniny: Pridajte nakrájané zemiaky a mrkvu do hrnca. Krátko restujte 2-3 minúty, aby sa zelenina trochu osmažila.
-
Príprava polievky: Nalejte vývar do hrnca so zeleninou a priveďte k varu. Po dosiahnutí varu znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 10-15 minút, kým nie je zelenina mäkká.
-
Pridanie rascovej semienka: Keď je zelenina skoro hotová, pridajte rascu a dochuťte soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Varíme ďalších 5 minút.
-
Vajcia do polievky: Rozbite vajíčka do misky a jemne ich premiešajte. Následne ich pomaly a opatrne vlejte do polievky za stáleho miešania, aby sa vajcia poliali a vytvorili malé vločky.
-
Servírovanie: Polievku ešte raz prevarte, prípadne dochuťte podľa potreby. Na tanieri môžete posypať čerstvou petržlenovou vňaťou, ak máte radi.
-
Podávanie: Rýchlu rascovú polievku s vajíčkom podávajte teplú, ideálne s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Dobrú chuť!
Táto rýchla rascová polievka s vajíčkom je úplne dokonalá na chladné dni. Je jednoduchá na prípravu a skvelo zahreje telo. Určite ju vyskúšaj, neľutuješ! Prijemný obed všetkým!
Rýchly a jednoduchý recept. Túto rascovú polievku s vajíčkom musím skúsiť!
Výborný nápad pridať rasce do polievky. Určite vyskúšam tento recept!
Super recept, ľahké na prípravu. Mám rada rascovú polievku, takže určite vyskúšam tento recept!
Skvelý postup krok za krokom, ľahko sa to uvarí. Táto rascová polievka s vajíčkom je úžasná.
S touto chutnou rascovou polievkou s vajíčkom si budeme všetci doma pochutnávať.
Chutné a zdravé jedlo, ktoré sa dá pripraviť aj pre veľké rodinné oslavy.
Po tomto skvelom článku hneď idem variť túto chutnú polievku.