Rebierka s medom a bylinkami

Samozrejme! Tu sú pre vás ďalšie dva návrhy receptov na rebierka s medom a bylinkami:

Recept 1: Grilované rebierka s medom a bylinkami

Zloženie:

  • 1,5 kg bravčových rebierok
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 polievkové lyžice čerstvých byliniek (napríklad tymián, rozmarín, petržlen)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej

Návod na prípravu:

  1. Rebiereky dôkladne umyte a osušte papierovým obrúskom. Osolte ich a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
  2. V malej miske si namiešajte marinádu. Skombinujte med, nasekaný cesnak, bylinky a trošku olivového oleja.
  3. Rebiereky vložte do veľkej misy a potrite ich marinádou z medu a byliniek. Nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, alebo ideálne cez noc pre intenzívnejšiu chuť.
  4. Gril (alebo grilovacia panvica) zohrejte na stredne vysokú teplotu. Rebiereky grilujte z oboch strán, kým nie sú dobre prepečené a ich vonkajšia časť nadobudne zlatistú farbu. Počas grilovania ich môžete natierať zvyšnou marinádou.
  5. Po upečení ich nechajte trochu odpočívať a potom servírujte. Môžete ich posypať ďalšími čerstvými bylinkami a podávať s prílohou podľa vlastného vkusu.

Recept 2: Pečené rebierka s medom a bylinkami

Penne s údeným lososom

Penne s údeným lososom

Čítať viac »

Zloženie:

  • 1,5 kg bravčových rebierok
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 polievkové lyžice čerstvých byliniek (napríklad tymián, rozmarín, petržlen)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej
  • 1 cibuľa (nakrájaná na kolieska)
  • 1 pohár vývaru

Návod na prípravu:

  1. Rebiereky si dôkladne umyte a osušte papierovým obrúskom. Osolte ich a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju do zlatista.
  3. Do upečenej cibule pridajte rebierka a znovu ich opečte z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
  4. Vespod veľkej misy si pripravte marinádu. Zmiešajte med, nasekaný cesnak, bylinky, soľ a čierne korenie. Touto marinádou potrite opečené rebierka.
  5. Vložte marinované rebierka naspäť na panvicu a pridajte pohár vývaru. Zakryte panvicu a pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 1,5 hodiny. Rebiereky by mali byť jemné a šťavnaté.
  6. Po upečení ich nechajte chvíľu odpočívať, aby sa chute prepojili. Môžete ich potom podávať s prílohou podľa vlastného výberu.

Dúfam, že vás tieto recepty inšpirujú a že si užijete vynikajúce rebierka s medom a bylinkami!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Zlatko123 píše:

    Tento recept na grilované rebierka vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam. Med a bylinky sú perfektná kombinácia, ktorá dodá rebierkam úžasnú chuť. Teším sa na varenie a už teraz sa mi zbiehajú slinky!

  2. KocúrkoMňau píše:

    Pečené rebierka s medom znejú fantasticky! Mám rád, keď sú jedlá jednoduché a chutné. Uvidím, akú príchuť to dodá. Určite ich pripravím pre rodinu na víkendovú večeru!

  3. JankaKuchárka píše:

    Wow, tento recept na rebierka je presne to, čo hľadám! Milujem kombináciu medu a byliniek. Znie to veľmi chutne a jednoducho sa to pripravuje. Určite vyskúšam obidva varianty!

  4. PandaZaba píše:

    Recepty sú super! Grilované rebierka s medom určite oslovia každého. Som nadšený, že môžem ochutnať takéto lahodné jedlo doma. Ďakujem za inšpiráciu, určite ich pripravím čoskoro!

  5. Lollipop99 píše:

    Pečené rebierka znie ako skvelý nápad! Kombinácia cesnaku a medu bude úžasná! Už sa neviem dočkať, kedy si ich pripravím na rodinný obed. Vďaka za tieto skvelé tipy!

  6. VčielkaHana píše:

    ‚Wow‘ momentálne prežívam pri tomto recepte! Med a bylinky sú ideálnou kombináciou pre rebrá. Už mám predstavu o tej úžasnej chuti, ktorú budem mať pri stole s priateľmi.

  7. RoboCezKuchyňu píše:

    ‚Skvelé‘ je slabé slovo! Tento recept ma úplne nadchol! Rebrá marinované v mede musia byť fantastické. Neviem sa dočkať víkendu, aby som ho mohol vyskúšať!

  8. 'Bublinka' píše:

    ‚Tento recept je presne to pravé!‘ Medové rebierka s bylinkami? To nemôže byť zlé! Hneď si ho zapíšem a pripravím si to na rodinný piknik.

  9. MickeyMouse123 píše:

    ‚Už dlho som nehľadal niečo také chutné!‘ Rebierka s medom vyzerajú jednoducho božsky! Určite si to urobím na oslavu so svojimi priateľmi.

  10. Mr.Fantasy píše:

    ‚Toto je presne ten recept!‘ Grilovanie rebierok je moja vášeň a kombinácia medu s bylinkami ma oslovila. Vďaka za inšpiráciu!