Samozrejme! Tu sú pre vás ďalšie dva návrhy receptov na rebierka s medom a bylinkami:
Recept 1: Grilované rebierka s medom a bylinkami
Zloženie:
- 1,5 kg bravčových rebierok
- 3 polievkové lyžice medu
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 polievkové lyžice čerstvých byliniek (napríklad tymián, rozmarín, petržlen)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej
Návod na prípravu:
- Rebiereky dôkladne umyte a osušte papierovým obrúskom. Osolte ich a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
- V malej miske si namiešajte marinádu. Skombinujte med, nasekaný cesnak, bylinky a trošku olivového oleja.
- Rebiereky vložte do veľkej misy a potrite ich marinádou z medu a byliniek. Nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, alebo ideálne cez noc pre intenzívnejšiu chuť.
- Gril (alebo grilovacia panvica) zohrejte na stredne vysokú teplotu. Rebiereky grilujte z oboch strán, kým nie sú dobre prepečené a ich vonkajšia časť nadobudne zlatistú farbu. Počas grilovania ich môžete natierať zvyšnou marinádou.
- Po upečení ich nechajte trochu odpočívať a potom servírujte. Môžete ich posypať ďalšími čerstvými bylinkami a podávať s prílohou podľa vlastného vkusu.
Recept 2: Pečené rebierka s medom a bylinkami
Zloženie:
- 1,5 kg bravčových rebierok
- 3 polievkové lyžice medu
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 polievkové lyžice čerstvých byliniek (napríklad tymián, rozmarín, petržlen)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej
- 1 cibuľa (nakrájaná na kolieska)
- 1 pohár vývaru
Návod na prípravu:
- Rebiereky si dôkladne umyte a osušte papierovým obrúskom. Osolte ich a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
- Na panvici zohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju do zlatista.
- Do upečenej cibule pridajte rebierka a znovu ich opečte z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Vespod veľkej misy si pripravte marinádu. Zmiešajte med, nasekaný cesnak, bylinky, soľ a čierne korenie. Touto marinádou potrite opečené rebierka.
- Vložte marinované rebierka naspäť na panvicu a pridajte pohár vývaru. Zakryte panvicu a pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 1,5 hodiny. Rebiereky by mali byť jemné a šťavnaté.
- Po upečení ich nechajte chvíľu odpočívať, aby sa chute prepojili. Môžete ich potom podávať s prílohou podľa vlastného výberu.
Dúfam, že vás tieto recepty inšpirujú a že si užijete vynikajúce rebierka s medom a bylinkami!