Potrebujeme:
– 1 plechovku cíceru
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 lyžičku mletej sladkej papriky
– 1/2 lyžičky mletej rasce
– soľ a korenie podľa preferencií
– 1 liter zeleninového vývaru
– čerstvú petržlenovú vňať na dekoráciu
Recept na polievku z cíceru z konzervy
Postup:
1. Cícer dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte na jemno nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich do zlatista.
3. Pridajte cícer a premiešajte. Osolte, okoreňte mletou sladkou paprikou a rascom a rýchlo zamiešajte.
4. Zalejte zeleninovým vývarom a varte približne 20 minút, kým cícer nezmäkne.
5. Polievku preložte do mixéra a rozmixujte do hladkej konzistencie. Môžete pridať aj trochu vody, ak sa polievka zdá byť príliš hustá.
6. Vráťte späť na plameň, priveďte do varu a nechajte chvíľu povariť.
7. Polievku dochuťte soľou a korením podľa vašich preferencií.
8. Servírujte do polievkových misiek a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!