Recept na kuracie filé so zeleninou a hubami.
Recept na kuracie filé so zeleninou a hubami
- 2 kusy kuracieho filé (približne 200-250 g každé)
- 200 g čerstvých húb, nakrájaných na plátky
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na krúžky
- 1 paprika (červená, zelená alebo žltá), rozdelená na kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 polievková lyžica masla
- 1 čajová lyžička sušenej rasce
- Soľ a čierne korenie podľa preferencií
- Čerstvý petržlen na ozdobenie
- Kuracie filé umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Môžete ich nakrájať na menšie kusy, ak preferujete menšie porcie.
- Na panvici zohrejte olivový olej a maslo na strednej teplote.
- Keď sa maslo rozpustí a začne peniť, pridajte kuracie filé. Opečte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedý odtieň a nie sú prepečené do stredu. Tento proces by mal trvať približne 5-7 minút na každej strane.
- Vyberte kuracie mäso z panvice a položte ho na tanier. Do panvice vložte cibuľu a papriku. Opečte ich asi 5 minút, kým nezmäknú.
- Potom pridajte huby a cesnak. Pokračujte v smažení ďalších 5 minút, alebo kým huby nezhnednú a nezmäknú.
- Vráťte kuracie mäso na panvicu a ochuťte sušenou rascou, soľou a čiernym korením podľa chuti. Znížte teplotu a nechajte všetko spolu dusiť približne 10-15 minút, alebo kým je kuracie mäso prepečené a šťavnaté.
- Pred podávaním posypte čerstvým petržlenom a servírujte s vašou obľúbenou prílohou, ako je ryža, zemiaková kaša alebo cestoviny.
Tento recept je ideálny na chutný a zdravý obed alebo večeru. Môžete ho upraviť podľa svojich preferencií pridaním rôznych druhov zeleniny alebo byliniek. Dobrú chuť!Príloha a máte perfektný obed alebo večeru!
Ingrediencie, ktoré budete potrebovať
Na tento recept budete potrebovať:
- 500g kuracích pŕs
- 200g čerstvých hríbov
- 1 červenú papriku
- 1 zelenú papriku
- 1 strednú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlen alebo bazalka)
Postup prípravy
1. Na začiatok si umyte a nakrájajte kuracie prsia na drobné kúsky, pričom menšie časti sa uvaria rýchlejšie.
2. V panvici zahrejte olivový olej a pridajte cibuľu nakrájanú na kocky. Opekajte ju do zlatista.
3. Následne pridajte nakrájané kuracie prsia, soľ a čierne korenie. Opečte ich, až kým nebudú zlatohnedé.
4. Potom pridajte nakrájané hríby a papriky spolu s nasekaným cesnakom. Smažte na strednej teplote, kým zelenina nezmäkne a kuracie prsia sa dôkladne neuvaria (približne 10 minút).
5. Na záver posypte jedlo čerstvými bylinkami a podávajte. Skvele sa hodí k ryži alebo zemiakom ako príloha.
Vychutnajte si toto lahodné a výživné jedlo, ktoré je výbornou voľbou na každodenné varenie!