Pikantný králik je chutným a originálnym jedlom, ktoré si môžete pripraviť doma. Tu je jednoduchý recept, ako naňho.
Prísady:
- 1 králik (rozporcený na kusy)
- 2 cibule (nakrájané na plátky)
- 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletej pikantnej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 pohár hovädzieho vývaru
- 1 pohár bieleho vína
- 1 plechovka paradajkových kúskov
- čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlenová vňať)
Recept na pikantného králika
Postup:
- v hrnci rozohrejte olivový olej a opečte kusy králika z každej strany, kým nebudú mierne zlatisté. Potom odložte.
- Do hrnca pridajte cibuľu, cesnak, sladkú papriku a pikantnú papriku. Osolte a okoreňte podľa chuti. Dusíme, kým sa cibuľa neprehnie.
- Pridajte kúsky králika spolu so šťavou, hovädzí vývar, biele víno a paradajkové kúsky. Zakryte hrniec a nechajte variť na miernom ohni asi 1 až 1,5 hodiny, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
- Podávajte s cestovinami, ryžou alebo zemiakovým pyré. Ozdobte čerstvými bylinkami.
Dobrú chuť! Ak máte nejaké otázky, neváhajte sa opýtať.
2)
Pikantný králik je výnimočné jedlo, ktoré očarí vaše chuťové poháriky. Tento recept sa zameriava na kombináciu kvalitných surovín, ktoré dodajú jedlu bohatú chuť a vôňu. V tejto príprave sa zbavíme stereotypov spojených s králičím mäsom, čím sa pripraví jedlo, ktoré si obľúbia aj tí najnáročnejší stravníci.
Ingrediencie potrebné na pikantného králika
Pred začiatkom varenia si pripravte nasledujúce ingrediencie:
- 1 králik (asi 1,5 kg)
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 čili papričky (podľa chuti)
- 400 g paradajok v konzervách
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Nezabudnite si pripraviť aj čerstvé bylinky, ako je tymián alebo rozmarín, pre zvýraznenie chuti.
Postup prípravy pikantného králika
1. Najprv králika rozdělte na jednotlivé kusy a osolte a okoreňte podľa chuti.
2. V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nadrobno pokrájanú cibuľu. Smažte, kým nezmäkne, a potom pridajte nasekaný cesnak a čili papričky. Všetko krátko ešte opečte.
3. Pridajte kúsky králika a restujte ich, až sa pekne zhnednú. Následne pridajte paradajky a papriku. Všetko dobre premiešajte.
4. Znížte teplotu a zakryte panvicu. Nechajte králika variť asi 1,5 hodiny, kým mäsko nebude mäkké. Podľa potreby dolievajte vodu.
5. Na záver môžete pridať čerstvé bylinky a nechať ich chvíľu prevariť.
Pikantný králik je skvelý podávaný s čerstvým chlebom alebo zemiakmi. Dobrú chuť!
Tento recept na pikantného králika je úžasný! Chutí skvele a pikantnosť dodáva jedlu tú správnu iskru. Pripravil som ho na večeru a všetkým veľmi chutilo. Určite ho spravím znova!
Ja ho tiež musím vyskúšať.
Nádhera, získal som chuť na králika!
Králik je výnimočné jedlo a tento recept sa zdá byť jednoduchý. Určite ho vyskúšam.
Super recept, veľmi sa mi páči. Už teraz cítim tú chuť.