Jeden z najrýchlejších receptov. Vedeli ste o tom, že originálna mozzarella sa vyrába z byvolieho mlieka? No myslím, že to nie sú tie, ktoré sú bežne dostupné u nás v supermarketoch. .
Na prípravu potrebujeme:
- 1 balenie cestovín (nezáleží na tom aké)
- soľ
- olej
- 2 mozzarelly
- 2 skleničky sušených paradajok v oleji
- obyčajné maslo
Cestoviny s mozzarellou a sušenými paradajkami
Cestoviny si odvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode. Ja do vody kde sa budú variť cestoviny zvyknem pridať kvapku oleja. To mi zaručí, že sa cestoviny po uvarení a odstránení vody nezlepia. Ako ďalšie si nakrájam mozzarellu na malé kúsky.
Tak isto aj sušené paradajky. Z nich odstránim olej a nakrájam na malinké kúsky. Keďže sušené paradajky majú dosť výraznú chuť, krájajte vážne drobné kúsočky. Keď máme cestoviny hotové, zlejeme z nich vodu, presypeme ich do väčšej misky alebo hrnca a ešte do horúcich pridám pár plátkov obyčajného masla.
Tým nebudú cestoviny suché. Pridám k nim nakrájanú mozzarellu a sušené paradajky. Trocha dosolím a máme hotovo. Niekedy zvyknem priliať aj trošku oleja z paradajok a premiešam.
Recepty s cestovinami aj na tejto url.
2) Druhý recept – Cestoviny s mozzarellou a sušenými paradajkami
Skúsme trocha experimentovať a vyskúšať aj druhú varieantu receptu.
Použijeme:
- 40 g cheery paradajok
- balenie cestovín
- 1 ks mozzareli
- 1 ks cesnaku
- bazalka
- tymián
- čierne mleté korenie
- soľ
- olivový olej
Za prvé som začal s cestovinami. Dala som ich do vriacej vody, ktorú som osolila a nechala som ich osušiť v cedníku. Vo väčšej panivici som si rozohriala trocha olivového oleja a pridala som cherra paradajky. Tie môžete opekať.
Do panvice pridávam aj pretlačený cenak alebo ho len na jemno nakrájam.
Ak máte doma susšený tak dajte planvicu mimo plameňa pridjate cestoviny, tymián, čierne mleté korenie a premiešajte.
Na tanier som dala cestoviny, pridala nakrájanú mozzarellu a pridala pár listkou bazalky. Dobrú chuť.
Videorecept: Cestoviny s mozzarellou a sušenými paradajkami
Ak vám jedlo chutilo, tak som veľmi rada.
Pridala som vám vyššie ako lepšiu alternatívu aj video. Malo by vám pomôcť k príprave.
Varte priatelia.
Tu je variácia receptu “Cestoviny s mozzarellou a sušenými paradajkami” po slovensky:
Suroviny:
- 1 balenie cestovín (akékoľvek druh)
- Soľ
- Olivový olej
- 2 mozzarelly
- 2 malé plechovky sušených paradajok v oleji
- Maslo
Postup:
- Uvaríme cestoviny podľa návodu na balení v osolenej vode. Pridanie niekoľkých kvapiek oleja do vody pri varení môže zabrániť lepeniu cestovín po odlevení.
- Zatiaľ čo sa cestoviny varia, pokrájame mozzarellu na malé kúsky.
- Z oleja sušených paradajok odkvapkané paradajky nakrájame tiež na malé kúsky. Keďže sušené paradajky majú silnú chuť, odporúča sa ich nakrájať na menšie kúsky.
- Keď sú cestoviny uvarené, scedíme vodu a prenesieme ich do veľkej misky alebo hrnca. Voľne pridáme niekoľko plátkov masla, kým sú cestoviny ešte horúce. To pomôže zabrániť vysýchaniu cestovín.
- Pridáme nakrájanú mozzarellu a sušené paradajky do cestovín. Ochutíme štipkou soli a dôkladne premiešame. Môžeme pridať aj trochu oleja z paradajok pre ešte väčšiu chuť.
- Podávame cestoviny s mozzarellou a sušenými paradajkami teplé a dobrú chuť!
Viac receptov na cestoviny nájdete tu.