Chlieb s maslom medom a mrkvou recept

Dobre už vieme, že sa jedná o starúsocialistickú klasiku, ktorá nikdy nevymrie.

Chlieb s maslom medom a mrkvou recept

Ingrediencie:

  • 500g múka
  • 7g instantné droždie
  • 1 lyžička soľ
  • 1 polievková lyžica med
  • 1 polievková lyžica maslo, zmäknuté
  • 300ml vlažná voda
  • 1 stredne veľká mrkva, nastrúhaná

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, droždie a soľ.
  2. Vytvorte v strede jamku a pridajte med, zmäknuté maslo a vlažnú vodu.
  3. Dobre premiešajte, až kým sa vytvorí cesto.
  4. Presuňte cesto na dobre pomúčený povrch a cesto vypracujte asi 10 minút, kým nebude hladké a pružné.
  5. Dajte cesto do čistej misky, zakryte ho vlhkou utierkou a nechajte ho vykysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu, kým sa zdvojnásobí objem.
  6. Predhrejte rúru na 200°C (400°F).
  7. Keď cesto vykyne, prepichnite ho a rovnomerne do cesta zapracujte nastrúhanú mrkvu.
  8. Tvarujte cesto do bochníka a preneste ho do vymastenej alebo vystlanou papierom na pečenie plechu.
  9. Opäť zakryte cesto vlhkou utierkou a nechajte ho ešte 30 minút vykysnúť.
  10. Pečte chlieb v predhriatej rúre asi 30-35 minút, kým nezhnedne a nezaznie dutinato, keď naň poklepete zospodu.
  11. Vyberte chlieb z rúry a nechajte ho vychladnúť na mriežke pred krájaním.

Dobrú chuť pri pochutnávaní na domácom chlebe s maslom, medom a mrkvou!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *