Bezlepkové palacinky som skúsila prvýkrát, keď k nám malo prísť na návštevu dievčatko, ktoré je celiatička. S bezlepkovou múkou som sa doposiaľ nestretla, no chcela som ju potešiť niečím sladkým a do pečenia sa ja radšej nepúšťam. No myslím, že tieto palacinky ozaj stoja za to.
Zamilujete si aj recept na hrnčekové palacinky.
Bezlepkové palacinky
Ak máte radi palacinky a potrebujete recept, ktorý neobsahuje lepok, tu je jednoduchý a chutný recept na bezlepkové palacinky:
Suroviny:
- 1 šálka bezlepkovej múky
- 1 polievková lyžica cukru
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 šálka mlieka (alebo rastlinného mlieka)
- 2 vajcia
- 2 polievkové lyžice rozpusteného masla (alebo rastlinného oleja)
Postup:
- V miske zmiešajte bezlepkovú múku, cukor, soľ a prášok do pečiva.
- V inej miske si vymiešajte mlieko, vajcia a rozpustené maslo.
- Pomaly pridávajte mokré zložky do suchej zmesi a premiešajte do hladka. Ak je cesto príliš husté, pridajte ešte trochu mlieka.
- Rozohrejte panvicu na strednom ohni a vylejte trochu cesta na panvicu. Rozotrite ho, aby ste vytvorili tanierovú veľkosť palacinky.
- Pečte palacinku z oboch strán, kým nie je zlatistá.
- Hotovú palacinku presuňte na tanier a opakujte s ďalším cestom, kým nevyužijete všetko cesto.