Čokoládová torta s parížskym krémom recept

50 minút

náročné

8

Čokoládová torta s parížskym krémom recept

Zhrešme dnes trocha s diety a pripravme si spolu čokoladový dezert. Ak prvýkrat pripravujte koláčik, tak sa nebojte toto zvládne každý bez obáv a nervov.

 

5 from 2 Reviews

Ingrediencie

Porcia
120ml oleja
7ks vaječného žĺtku
7PL kryštáloveho cukru
7ks vaječného žlĺku
7PL polohrubej múky
90ml likéru (môžete dať aj rum)
60ml teplej vody (nie horúcej)
Na krém som použila
330g čokolády
250ml teglík 33% smotany na šlahanie
400ml Meggle Creme Patisserie

Nutričné informácie

378 kcal
5g Bielkovín
51,2g Sacharidov
18g Tuku
1g Vlákniny

Postup

1.

1

Je dobré si deň predtým pripraviť krém na tortu a dať ho do chladničky. Bude tuhší a lepšie sa vám s ním bude pracovať. Ak nie, tak pokračujete, tak že si dáte variť smotanu.
Do horúcej smotany primiešate kúsky čokolády a nechate roztopiť. To si potom dáte na chladné miesto.
Označiť ako splnené
2.

Korpus si pripravíte vyšľahaním bielkov a cukru. Po došľahaní alebo pri šľahaní postupne pridávate žĺtky a tiež postupne pridávate vodu. Celkovo to šľaháme tak cca 15 minút na stredných otáčkach.
Označiť ako splnené
3.

Neskôr..

Do vyšľahaného cesta na korpu vmiešate postupne preosiatú múku. Ak máte tak vymiešate olej s kakaom a ten pridáte k cestu a tiež vymiešate.
Cesto som rozdelila na dve rozvnomerné časti (môžete a nemusíte, tak rozdlíte budete mať tortu s 4 korpusoch ak nie tak s 2). Prvé som dala na plech s papierom na pečenie. Piekla som 10 až 15 minúť pri 180 stupňoch celzia.
Označiť ako splnené
4.

Vychladnutý kurpus som rozrezala a poliala likérom (takže nám vzniknú 2 časti korpusu). Už vychladnutú smotanu s čokoládou, tak do tej som vmiešala Meggle Creme Patisserie.
Časť som si odložila ale tak 70% som dala na korpus. Zvynšý druhý koprus som naň položila. A zvyšnú parížky krém (s Meggle Creme Patisserie) som použila na vrch ako zdobenie. Môžete pridať ovocie či iné dobrotky. Dobrú chuť.
Označiť ako splnené
Značky

2 Comments

  • Avatar of Patrícia
    Patrícia

    Tažký recept na moje znalosti k kuchyni ale isto je skvelý.
    No aj vyýerá skvelo.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Vôbec to nie je niž zložité, len to vyskúšaj a potom sa podeľ dole v komentári, ako ti to išlo. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *