Kôprová omáčka s bravčovým mäsom
Už poslednú dobu neviem, čo mám doma pripraviť na obed.
No klasika ako kôporovmá omáčka sa hodí, ku všetkému mäsu, alebo len tak ku knedli. Preto dnes bude na obed môje obľúbené bravčové mäsko. Bude už chutiť aj vám priatelia. Poďme na to.
Kôprová omáčka s bravčovým mäsom
Kôprovku môžete zakomponovať do rozných jedál a vyhnúť sa tam štandartom, ktoré sú k ničomu. Kôprová omáčka sa hodí nie len k mäsu alebo ku kendli, ako píšem. Ale aj múčnym haluškám, cestovinám a podobne. Najlepšie je to pri koleniach penne by som radšej nevolila. Varte priatelia. Nižšie nájdete recept ktorý hľadáte.
5
from
2
Reviews
Ingrediencie
Porcia
500g bravčového mäsa (napr. plece, panenka) | |
1ks cibule | |
2 strúčiky cesnaku | |
2PL masla | |
2PL hladkej múky | |
500ml slepačieho / hovädzieho vývaru | |
250ml smotany na varenie | |
2PL kôprových semienok | |
soľ a čierne korenie podľa chuti |
Nutričné informácie
147
kcal
4,5g
Bielkovín
16,5g
Sacharidov
4,1g
Tuku
Postup
1.
Ošistila a nakrájala som si cesnak a cibuľku na tenké plátky.
Potom som si umyla a očistila mäso od zbytočností. Potom som ho už len osolila a okorenila.
Označiť ako splnené
2.
Do panvice som dala oleja spenila som cibuľku a cesnak.
Potom som už len pridala plátky nakrájaného mäso. Hrubšie plátky, ktoré som na panvici zatiahla zo všetkých strán. Pekne do zlatisto-hnea.
Označiť ako splnené
3.
Vybrala som mäso a pridala do výpeku do panvice kôpor (alebo kôprové semienka) a hladkú múku.
Troška opražíme a zalejme vývarom.
Označiť ako splnené
4.
Po premiešaní vývaru pridáme späť mäso a varíme ho spolu s omáčkou 10 - 15 minút na miernom ohni.
Omáčka sa nám pekne zhustí.
Označiť ako splnené
5.
Po tom, čo trocha zmäkkne mäso tak pridáme smotanu na varenie. A stále varíme. Omáčka sa postupne zhuscuje a varíme ďalej.
Pridáme soľ a korenie podľa potreby.
Dovaríme mäso do mäkka a ak cheme viac omáčky, tak pridáme vývar alebo vodu. Ak nám zriedne tak dohustíme múkou.
Podávame teplé a chutné.
Dobrú chuť.
Označiť ako splnené
Kóprovka je vždy neprekonatelňá.
Nie každý ju vie pripraviť, tak ako ju robila moja babka.
Ani v tých najlepších reštauráciách som ju nemala, tak dobrú.
Ale stále je to super jedlo s kaýmkoľvek mäsom.