Zapečené halušky so slaninkou a syrom

36 minút

stredná

7

 

Zapečené halušky so slaninkou a syrom

5 from 3 Reviews

Ingrediencie

Porcia
200g hrubej múky
200 - 250g polohrubej múky
3ks vajíčka
soľ
mlieko
1 lyžička kypriaceho prášku
olej
1 stredne veľká cibuľa
100g slaninky
čerstvá petržlenová vňať

Nutričné informácie

203 kcal
5g Bielkovín
36g Sacharidov
3,3g Tuku

Postup

1.

Obidve druhy múky si preosejeme cez sitko a dáme do väčšej misy. Pridáme 1 vajíčko. Ochutíme soľou. Prileje mlieko podľa hustoty, kypriaci prášok a vypracujeme polotuhé cestíčko. Do hrnca si nalejeme vodu a osolíme. Až nám voda zovrie nahádžeme do nej halušky (alebo pomocou haluškára). Varíme len kým nezovrú.
Označiť ako splnené
2.

Keď sú hotové vyberieme pomocou sitka a omyjeme ich studenou vodou. Do hlbšej panvice si dáme olej a nadrobno nakrájanú cibuľku.
Označiť ako splnené
3.

Chvíľku opražíme do spenenia a pridáme scedené halušky. Premiešame halušky s cibuľou , vmiešame dve rozšľahané vajíčka a osolíme. Na miernom plameni urobíme praženicu.
Označiť ako splnené
4.

Následne halušky preložíme do olejom potretej zapekacej misy a vo vyhriatej pri teplote 190C necháme zapiecť.
Medzi tým si slaninku nakrájame na menšie kocky alebo na obdĺžníčky a opečieme v panvici na oleji. Zapečené halušky na tanieri posypeme opraženou slaninkou a môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou. Prajem dobrú chuť. :)
Označiť ako splnené

3 Comments

  • Avatar of Vlado
    Vlado

    No ale krásne jedlo.
    Ja dávam tu slaninu, ktorá v sebe nemá veľa mäsa. Tá, čo je čistý tuk.
    A tak poriadne ju spečiem do churmkava a mám s nej výpek do halušiek. Tie sa potom tak nelepia sú vláčnejšie.

    • Avatar of Kika
      Kika

      Vlado, veď je tam už mäsa dosť. Ale veď nech ti chutí. 🙂

  • Avatar of Dušan
    Dušan

    Kika kde ty vidíš tolkľko mäsa. Ve´d sú to hlaušky múka a zemiaky. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *