Zapečené halušky so slaninkou a syrom
Zapečené halušky so slaninkou a syrom
5
from
3
Reviews
Ingrediencie
Porcia
200g hrubej múky | |
200 - 250g polohrubej múky | |
3ks vajíčka | |
soľ | |
mlieko | |
1 lyžička kypriaceho prášku | |
olej | |
1 stredne veľká cibuľa | |
100g slaninky | |
čerstvá petržlenová vňať |
Nutričné informácie
203
kcal
5g
Bielkovín
36g
Sacharidov
3,3g
Tuku
Postup
1.
Obidve druhy múky si preosejeme cez sitko a dáme do väčšej misy. Pridáme 1 vajíčko. Ochutíme soľou. Prileje mlieko podľa hustoty, kypriaci prášok a vypracujeme polotuhé cestíčko.
Do hrnca si nalejeme vodu a osolíme. Až nám voda zovrie nahádžeme do nej halušky (alebo pomocou haluškára). Varíme len kým nezovrú.
Označiť ako splnené
2.
Keď sú hotové vyberieme pomocou sitka a omyjeme ich studenou vodou. Do hlbšej panvice si dáme olej a nadrobno nakrájanú cibuľku.
Označiť ako splnené
3.
Chvíľku opražíme do spenenia a pridáme scedené halušky. Premiešame halušky s cibuľou , vmiešame dve rozšľahané vajíčka a osolíme. Na miernom plameni urobíme praženicu.
Označiť ako splnené
4.
Následne halušky preložíme do olejom potretej zapekacej misy a vo vyhriatej pri teplote 190C necháme zapiecť.
Medzi tým si slaninku nakrájame na menšie kocky alebo na obdĺžníčky a opečieme v panvici na oleji. Zapečené halušky na tanieri posypeme opraženou slaninkou a môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť. :)
Označiť ako splnené
3 Comments
-
-
Kika
Vlado, veď je tam už mäsa dosť. Ale veď nech ti chutí. 🙂
-
-
Dušan
Kika kde ty vidíš tolkľko mäsa. Ve´d sú to hlaušky múka a zemiaky. 🙂
No ale krásne jedlo.
Ja dávam tu slaninu, ktorá v sebe nemá veľa mäsa. Tá, čo je čistý tuk.
A tak poriadne ju spečiem do churmkava a mám s nej výpek do halušiek. Tie sa potom tak nelepia sú vláčnejšie.