Restovaná bravčová pečeň s jablkami

Predkladáme vám recept na restovanú bravčovú pečeň s jablkami:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 jablká
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na dekoráciu (napríklad petržlenová vňať)

 

Restovaná bravčová pečeň s jablkami

Príprava:

  1. Narežte bravčovú pečeň na tenké plátky a dochuťte soľou a čiernym korením.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom. Opekajte, kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Na panvicu dajte plátky bravčovej pečene a opekajte z oboch strán, kým nie sú pekne hnedé a voňavé.
  4. Jablká očistite od jadierok a nakrájajte na tenké plátky.
  5. Pridajte jablká na panvicu a opekajte ich s bravčovou pečeňou, kým sa nezmäknú.
  6. Servírujte na tanieri a ozdobte čerstvými bylinkami, ako je napríklad petržlenová vňať.

Prajem vám dobrú chuť! Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte sa spýtať.

 

Restovaná bravčová pečeň s jablkami - 2

2) Restovaná bravčová pečeň s jablkami

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2-3 jablká (ideálne kyslé, ako napríklad Granny Smith)
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice oleja alebo masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušenej rasce (voliteľne)
  • 1 lyžica octu (jablčného alebo balzamikového)
  • Petržlenová vňať na dekoráciu

Príprava:

  1. Príprava pečene: Najprv dôkladne opláchnite bravčovú pečeň pod tečúcou vodou a osušte. Odstráňte všetky krvné cievy a blany, následne ju nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm.

    Recept na domáci kečup

    Recept na domáci kečup

    Čítať viac »

  2. Nakladanie: Plátky pečene posolte, okoreňte čiernym korením a je možné ich posypať aj rascou. Nechajte marinovať minimálne 15 minút.

  3. Príprava jabĺk a cibule: Dobre umyte jablká, zbavte jadierok a nakrájajte na mesiačiky. Cibuľu nakrájajte na jemné plátky a cesnak na tenké plátky alebo ho jemne popučiť.

  4. Restovanie cibule a cesnaku: Na panvici rozohrejte olej alebo maslo na strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak, restujte ich do sklovita.

  5. Pridanie pečene: Keď je cibuľa hotová, pridajte plátky bravčovej pečene do panvice. Opekajte z oboch strán, kým nie sú prepečené a zlatohnedé (približne 3-5 minút na každej strane).

  6. Pridanie jabĺk: Po upečení pečene pridajte do panvice pripravené jablká. Opekajte ich spolu s pečeňou ďalších 5-7 minút, kým jablká nezačnú mäknúť a neuvoľnia šťavu.

  7. Dochutenie: Na konci pridajte ocot a premiešajte. Ak je to potrebné, upravte chuť soľou a korením podľa vlastného uváženia.

  8. Servírovanie: Restovanú bravčovú pečeň s jablkami podávajte ihneď, ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete ju servírovať napríklad s varenými zemiakmi alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *