Predkladáme vám recept na restovanú bravčovú pečeň s jablkami:
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 2 jablká
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky na dekoráciu (napríklad petržlenová vňať)
Restovaná bravčová pečeň s jablkami
Príprava:
- Narežte bravčovú pečeň na tenké plátky a dochuťte soľou a čiernym korením.
- Na panvici rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom. Opekajte, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Na panvicu dajte plátky bravčovej pečene a opekajte z oboch strán, kým nie sú pekne hnedé a voňavé.
- Jablká očistite od jadierok a nakrájajte na tenké plátky.
- Pridajte jablká na panvicu a opekajte ich s bravčovou pečeňou, kým sa nezmäknú.
- Servírujte na tanieri a ozdobte čerstvými bylinkami, ako je napríklad petržlenová vňať.
Prajem vám dobrú chuť! Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte sa spýtať.
2) Restovaná bravčová pečeň s jablkami
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 2-3 jablká (ideálne kyslé, ako napríklad Granny Smith)
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2-3 lyžice oleja alebo masla
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušenej rasce (voliteľne)
- 1 lyžica octu (jablčného alebo balzamikového)
- Petržlenová vňať na dekoráciu
Príprava:
-
Príprava pečene: Najprv dôkladne opláchnite bravčovú pečeň pod tečúcou vodou a osušte. Odstráňte všetky krvné cievy a blany, následne ju nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm.
-
Nakladanie: Plátky pečene posolte, okoreňte čiernym korením a je možné ich posypať aj rascou. Nechajte marinovať minimálne 15 minút.
-
Príprava jabĺk a cibule: Dobre umyte jablká, zbavte jadierok a nakrájajte na mesiačiky. Cibuľu nakrájajte na jemné plátky a cesnak na tenké plátky alebo ho jemne popučiť.
-
Restovanie cibule a cesnaku: Na panvici rozohrejte olej alebo maslo na strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak, restujte ich do sklovita.
-
Pridanie pečene: Keď je cibuľa hotová, pridajte plátky bravčovej pečene do panvice. Opekajte z oboch strán, kým nie sú prepečené a zlatohnedé (približne 3-5 minút na každej strane).
-
Pridanie jabĺk: Po upečení pečene pridajte do panvice pripravené jablká. Opekajte ich spolu s pečeňou ďalších 5-7 minút, kým jablká nezačnú mäknúť a neuvoľnia šťavu.
-
Dochutenie: Na konci pridajte ocot a premiešajte. Ak je to potrebné, upravte chuť soľou a korením podľa vlastného uváženia.
-
Servírovanie: Restovanú bravčovú pečeň s jablkami podávajte ihneď, ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete ju servírovať napríklad s varenými zemiakmi alebo čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!