Restovaná kuracia pečeň na cibuľke

Restovaná kuracia pečeň na cibuľke .. 

Suroviny:

  • 500 g kuracej pečene (pokrájanej na tenké plátky)
  • 2 cibule (pokrájané na tenké prúžky)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie podľa vkusu

 

Restovaná kuracia pečeň na cibuli

Pokyny:

  1. Na panvici rozpustite maslo na strednom ohni a pridajte cibuľu. Smažte, kým nezačne zlatisto farbiť.
  2. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho s cibuľou ešte niekoľko minút.
  3. Pridajte plátky kuracej pečene a opekajte ich z oboch strán, kým nebudú zvnútra i zvonka pekne opražené. Doba prípravy závisí od hrúbky pečene.
  4. Podľa chuti dochuťte soľou a korením. Ak vám pečeň príde suchá, pridajte ešte trochu masla alebo vývaru.
  5. Keď je pečeň hotová, dajte ju z plameňa a nechajte chvíľu oddychovať.
  6. Servírujte teplú so zálohou, ako je ryža, zemiaková kaša alebo opekané zemiaky.

Dúfam, že vám tento prepis vyhovuje! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

Restovaná kuracia pečeň na cibuľke - 2

2) Restovaná kuracia pečeň na cibuľke

Ingrediencie:

  • 500 g kuracej pečene
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice oleja (prípadne masla)
  • Soľ podľa preferencií
  • Čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička papriky (sladkej alebo pálivej, podľa chuti)
  • 100 ml smotany na varenie (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Pokyny:

  1. Príprava surovín: Kuraciu pečeň dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte ju na papierovej utierke. Odstráňte žily a prípadné nečistoty. Cibuľu nakrájajte na tenké polkrúžky a cesnak na jemné plátky.

    Kuracie prsia na šampiňónoch – Recept

    Kuracie prsia na šampiňónoch – Recept

    Čítať viac »

  2. Restovanie cibule: Na panvici ohrejte olej alebo maslo na stredne silnom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nie je zlatohnedá a mäkká (asi 5-7 minút).

  3. Pridanie cesnaku: Keď je cibuľa hotová, pridajte nakrájaný cesnak a smažte ho ešte 1-2 minúty, aby zjemnil chuť.

  4. Pridanie pečene: Do panvice vložte kuraciu pečeň. Na vysokom ohni ju restujte približne 3-5 minút z každého boku, až kým nie je mäkká a ružová vnútri. Počas restovania môžete pridať soľ, čierne korenie a papriku podľa chuti.

  5. Zjemnenie pokrmu: Ak preferujete jemnejšiu chuť, môžete do pokrmu pridať smotanu na varenie a varte ešte 2-3 minúty. Smotana dodá jedlu krémovosť.

  6. Servírovanie: Hotovú pečeň podávajte okamžite, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou, ak máte. Môžete ju kombinovať s prílohou, ako sú zemiaky (varené alebo pečené), ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kiki123 píše:

    Tento recept na kuraciu pečeň je skvelý! Nikdy som si nemyslel, že bude tak jednoduché ju pripraviť. Milujem cibuľu a cesnak, a ich kombinácia s pečeňou je úžasná. Určite to vyskúšam čoskoro!

  2. JankoM píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept! Kuracia pečeň je jedno z mojich obľúbených jedál. Myslím, že keď pridám aj trošku smotany, bude to dokonalé. Ďakujem za tento tip!

  3. Bubka píše:

    Wow, tento recept vyzerá jednoducho fantasticky! Nikdy som nevedel, že kuraciu pečeň môžem takto variť. Veľmi sa teším na jeho vyskúšanie a určite ho odporučím aj svojim priateľom.

  4. SunnyDay píše:

    Super recept! Ja milujem jednoduché a rýchle jedlá. Cibuľa a cesnak dodajú jedlu skvelú chuť. Dúfam, že sa mi podarí pripraviť to tak dobre ako vy! Ďakujem za inšpiráciu.

  5. PeťoZelený píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Mám rád kuraciu pečeň a cibuľa je môj obľúbený doplnok. Určite vyskúšam aj s ryžou ako prílohu. Už sa teším na obed!

  6. KocúrKiki píše:

    Juj, aká lahodná kombinácia! Tento recept ma veľmi oslovil, pretože milujem jednoduché varenie s čerstvými surovinami. Určite to pripravím pre rodinu a verím, že im to bude chutiť rovnako ako mne.

  7. DankaSrdiečko píše:

    „Restovaná kuracia pečeň“ – už len ten názov znie chutne! Myslím si, že toto jedlo urobí radosť celej mojej rodine. Ďakujem za podelenie sa o tento úžasný recept!

  8. _Milo_95 píše:

    ‚Kuracia pečeň‘ je jedno z mojich obľúbených jedál z detstva. Veľa šťastia pri varení každému, kto vyskúša tento recept! Som si istý, že všetkým veľmi zachutí.

  9. [Sova45] píše:

    .Skvelý recept na večeru! Pečená kuracia pečeň so zemiakmi by bola skvelá voľba pre každého gurmána doma. Znie to jednoducho a chutne – určite ho vyskúšam už tento víkend!

  10. #Gorila123# píše:

    ! Tento spôsob prípravy kuracej pečene ma úplne nadchol! Cítim už teraz tú úžasnú vôňu vo vzduchu. Som veľmi rád, že ste sa podelili o tento tip s ostatnými!