Restovaná kuracia pečeň na cibulke

Samozrejme, tu je preklad receptu na restovanú kuraciu pečeň na cibulke do slovenčiny:

Suroviny:

  • 500 g kuracej pečene (nakrájanej na tenké plátky)
  • 2 cibule (nakrájané na tenké prúžky)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Restovaná kuracia pečeň na cibulke

Postup:

  1. V panvici rozohrejte maslo na strednom ohni a pridajte cibuľu. Smažte ju, kým sa nezačne zlatisto sfarbovať.
  2. Pridajte nasekaný cesnak a restujte ho spolu s cibuľou ešte pár minút.
  3. Pridajte plátky kuracej pečene a opekajte ich z oboch strán, kým nie sú zvnútra i zvonka pekne vypražené. Doba závisí od hrúbky pečene.
  4. Podľa chuti pridajte soľ a korenie. Ak sa vám zdá pečeň suchá, pridajte ešte trošku masla alebo vývaru.
  5. Keď je pečeň hotová, odložte ju z ohňa a nechajte pár minút oddýchnuť.
  6. Podávajte teplú s prílohou ako je ryža, zemiaková kaša alebo opekané zemiaky.

Dúfam, že vám tento preklad vyhovuje! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kuracej pečene
  • 2 stredné cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice oleja (alebo masla)
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička papriky (sladkej alebo pálivej, podľa preferencií)
  • 100 ml smotany na varenie (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava surovín: Kuraciu pečeň dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte na papierovej utierke. Odstráňte žily a prípadné nečistoty. Cibuľu nakrájajte na tenké polkrúžky a cesnak na jemné plátky.

  2. Restovanie cibule: Na panvici rozohrejte olej alebo maslo na stredne silnom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nie je zlatohnedá a mäkká (asi 5-7 minút).

  3. Pridanie cesnaku: Keď je cibuľa hotová, pridajte nakrájaný cesnak a smažte ho ešte 1-2 minúty, aby zjemnil svoju chuť.

  4. Pridanie pečene: Do panvice pridajte kuraciu pečeň. Na vysokom ohni ju orestujte približne 3-5 minút z každej strany, až kým nie je mäkká a ružová vnútri. Počas restovania môžete pridať soľ, čierne korenie a papriku podľa chuti.

  5. Zjemnenie pokrmu: Ak máte radi jemnejšiu chuť, môžete pridať smotanu na varenie a nechajte všetko spolu povariť ešte 2-3 minúty. Smotana dodá jedlu krémovosť.

  6. Podávanie: Hotovú pečeň servírujte ihneď, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou, ak máte. Môžete ju podávať s prílohou, ako sú zemiaky (varené alebo pečené), ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Kiki123 píše:

    Tento recept na kuraciu pečeň je skvelý! Nikdy som si nemyslel, že bude tak jednoduché ju pripraviť. Milujem cibuľu a cesnak, a ich kombinácia s pečeňou je úžasná. Určite to vyskúšam čoskoro!

  2. JankoM píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept! Kuracia pečeň je jedno z mojich obľúbených jedál. Myslím, že keď pridám aj trošku smotany, bude to dokonalé. Ďakujem za tento tip!

  3. Bubka píše:

    Wow, tento recept vyzerá jednoducho fantasticky! Nikdy som nevedel, že kuraciu pečeň môžem takto variť. Veľmi sa teším na jeho vyskúšanie a určite ho odporučím aj svojim priateľom.

  4. SunnyDay píše:

    Super recept! Ja milujem jednoduché a rýchle jedlá. Cibuľa a cesnak dodajú jedlu skvelú chuť. Dúfam, že sa mi podarí pripraviť to tak dobre ako vy! Ďakujem za inšpiráciu.

  5. PeťoZelený píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Mám rád kuraciu pečeň a cibuľa je môj obľúbený doplnok. Určite vyskúšam aj s ryžou ako prílohu. Už sa teším na obed!

  6. KocúrKiki píše:

    Juj, aká lahodná kombinácia! Tento recept ma veľmi oslovil, pretože milujem jednoduché varenie s čerstvými surovinami. Určite to pripravím pre rodinu a verím, že im to bude chutiť rovnako ako mne.

  7. DankaSrdiečko píše:

    “Restovaná kuracia pečeň” – už len ten názov znie chutne! Myslím si, že toto jedlo urobí radosť celej mojej rodine. Ďakujem za podelenie sa o tento úžasný recept!

  8. _Milo_95 píše:

    ‘Kuracia pečeň’ je jedno z mojich obľúbených jedál z detstva. Veľa šťastia pri varení každému, kto vyskúša tento recept! Som si istý, že všetkým veľmi zachutí.

  9. [Sova45] píše:

    .Skvelý recept na večeru! Pečená kuracia pečeň so zemiakmi by bola skvelá voľba pre každého gurmána doma. Znie to jednoducho a chutne – určite ho vyskúšam už tento víkend!

  10. #Gorila123# píše:

    ! Tento spôsob prípravy kuracej pečene ma úplne nadchol! Cítim už teraz tú úžasnú vôňu vo vzduchu. Som veľmi rád, že ste sa podelili o tento tip s ostatnými!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *