Recept na cestoviny s kuracím ragú na paprike je jednoduchý a lahodný. Tu je návod:
Ingrediencie:
- 250 g cestovín
- 500 g kuracieho mäsa (nasekaného na malé kúsky)
- 1 cibuľa (nasekaná na jemno)
- 2 papriky (červená a žltá, nakrájané na tenké prúžky)
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané nadrobno)
- 1 konzerva paradajok (nakrájaných na plátky)
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- Olej na restovanie
Cestoviny s kuracím ragú na paprike
Postup:
- V osolenej vriacej vode pripravte cestoviny podľa pokynov na obale a odložte ich nabok.
- Na pánvi si rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľu do zlatožltej farby.
- Pridajte kuracie mäso a opražte ho z oboch strán, kým nezíska zlatý nádych.
- Potom pridajte nakrájané papriky a cesnak. Smažte ďalších približne 5 minút, kým papriky trochu nezmäknú.
- Pridajte paradajky, mletú papriku, oregano, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte a varte asi 10 minút, aby sa chute prepojili.
- Ak je ragú príliš husté, prilejte trochu vody.
- V miske zmiešajte uvarené cestoviny s ragú.
- Podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou alebo syrom podľa chuti.
Prajem dobrú chuť!
2) Rezance s kuracím ragú na paprike
Ingrediencie:
Na ragú:
- 500 g kuracích pŕs (bez kože a kostí)
- 2 veľké papriky (ideálne červená a žltá)
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sladkej papriky (môžete pridať aj štipľavú podľa preferencie)
- 1 čajová lyžička sušeného oregana (voliteľné)
Na cestoviny:
- 300 g cestovín (talianskych alebo vaječných)
- Soľ na varenie cestovín
Postup:
-
Príprava surovín:
- Kuracie prsia umyte a nakrájajte na drobné kocky.
- Papriky umyte, zbavte jadierok a nakrájajte na prúžky alebo kocky.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.
-
Príprava ragú:
- Na panvici alebo hlbokom hrnci rozohrejte olivový olej na strednej teplote.
- Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, a smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezačne zlátnuť.
- Následne pridajte kuracie prsia a pražte ich, kým nie sú zlaté (asi 5-7 minút).
- Potom pridajte nakrájané papriky a smažte ešte 5 minút, kým papriky nezmäknú.
- Počas smaženia dochutťe soľou, čiernym korením a sladkou paprikou. Ak chcete, môžete pridať aj oregano.
- Následne pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte. Nechajte ragú variť na nízkej teplote asi 5 minút, aby sa všetky chute prepojili.
-
Príprava cestovín:
- Kým sa ragú varí, pripravte cestoviny podľa pokynov na obale v osolenej vode. Po uvarení ich sceďte a nechajte odkvapkať.
-
Servírovanie:
- Uvarené cestoviny podávajte na tanieri a na vrch pridajte kuracie ragú.
- Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami (napr. petržlenovou vňaťou) podľa vlastnej chuti.
-
Podávanie:
- Cestoviny s kuracím ragú na paprike sú najlepšie podávané teplé. Skvele chutia aj s nastrúhaným syrom (napr. parmezánom).
Prajem dobrú chuť!